«Ζούμε στην πόλη των μετρίων και η «διάλυση» της Παναχαϊκής Συμμαχίας φέρνει για άλλη μια φορά, δυστυχώς, την ιστορική Παναχαϊκή σε δυσχερή θέση. Πρέπει, ωστόσο, όσοι εξέθρεψαν την ελπίδα της αναγέννησης της Παναχαϊκής, πέρα από τις αιχμές που αφήνουν για ό,τι πήγε στραβά, να κάνουν και αυτοκριτική και να βρουν τον τρόπο, ώστε να συνεχίσει η ΠΑΕ τη λειτουργία της αξιοπρεπώς».

Σε αυτό το πνεύμα κινήθηκε η ραδιοφωνική συνέντευξη του Αχαιού Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, στο Sport 24 Πάτρας και τον Χρήστο Βεργανελάκη, με αφορμή την παραίτηση του Πλάτωνα Μαρλαφέκα από την «Παναχαϊκή Συμμαχία», γεγονός που επιτείνει το λειτουργικό πρόβλημα της ομάδας και καθιστά ασαφές το μέλλον της.

Ο Αχαιός ανεξάρτητος βουλευτής μεταξύ άλλων ανέφερε: «Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες φυλλορροεί δυστυχώς και θύμα είναι η ιστορικότερη ομάδα της χώρας. Είναι κρίμα να πάει στράφι μια προσπάθεια που αγκαλιάσθηκε απ’ όλη την Πάτρα για λόγους που λιγότερη σχέση έχουν με την Παναχαϊκή και περισσότερη με εξωγενείς παράγοντες και διαταραγμένες διαπροσωπικές σχέσεις. Οφείλουν οι «σύμμαχοι» να βρουν όλα εκείνα τα κοινά σημεία που θα διασφαλίσουν την αξιοπρεπή συνέχεια της διοικητικής και αγωνιστικής λειτουργίας της Παναχαϊκής».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο Νίκος Νικολόπουλος επισήμανε: «Σέβομαι την άποψη ότι τα «κάστρα πέφτουν» από μέσα, αρκεί να συνοδεύεται και από αυτοκριτική, κάτι που λείπει από την πάλαι ποτέ παρέα των «συμμάχων.  Είμαστε η τρίτη πόλη της χώρας χωρίς ποδοσφαιρική ομάδα στη Σουπερ Λίγκα, την ίδια στιγμή που έχουν εκπροσωπηθεί στη μεγάλη κατηγορία… χωριά και κωμοπόλεις την τελευταία 15 ετία. Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος. Ελπίζω, λοιπόν, ότι έστω αυτή την ύστατη ώρα, θα βρεθεί ένας τρόπος, για να λειτουργήσει η ομάδα με τον οβολόν όλων, έστω κι αν δεν θέλουν να αποκαλούνται πλέον «σύμμαχοι». Είναι ένα ελάχιστο χρέος τους, με την ελπίδα ότι θα βρεθεί σε εύλογο χρόνο μια καλύτερη λύση…».