Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου και αν υπάρχουν ορισμένα άτομα σε αυτή την χώρα που καταφέρνουν με την παρουσία και την προσπάθεια τους να δίνουν θάρρος σε όλα τα άτομα που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, μέσα στον κατάλογο αυτόν είναι σίγουρα ο πρωταθλητής παρολυμπιονίκης στην ποδηλασία, Νίκος Παπαγγελής. 

Ένα παιδί 19 χρονών που έχει καταγωγή από την Πάτρα και έχει καταφέρει με το πείσμα, την επιμονή και την θέληση που τον διακρίνει, να πετύχει σημαντικά πράγματα και να δώσει μηνύματα που ασφαλώς μόνο χρήσιμα είναι σε μία κοινωνία που έχει μάθει να ζει με τα ταμπού της, τις προκαταλήψεις της και τα στερεότυπα της. 

Ο Νίκος Παπαγγελής που αυτό το χρονικό διάστημα προπονείται καθημερινά, κάνοντας προετοιμασία για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Τόκιο το 2020, έχοντας την πίστη ότι θα καταφέρει εκεί να σηκώσει την ελληνική σημαία ψηλά, έγραψε ένα υπέροχο κείμενο στην σελίδα του στο facebook για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. 

Ένα κείμενο που αποτυπώνει όλη την αλήθεια αυτής της κοινωνίας πάνω στο θέμα των αναπήρων και αξίζει να διαβαστεί: "Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία σήμερα 3η Δεκεμβρίου!

Δεν θέλω να πω ούτε για την βοήθεια του κράτους, ούτε για τις υποδομές της χώρας μας κλπ! Θα μιλήσω σαν έναν άνθρωπο 19 χρόνων που ζει μια φυσιολογική ζωή με αναπηρία!Ο κόσμος κοιτάει περίεργα τα άτομα με αναπηρία!

Ο κόσμος φοβάται την αναπηρία λες και είναι κάτι το οποίο θα σε καθηλώσει και δεν θα μπορείς να ζήσεις μια φυσιολογική ζωή! Ο κόσμος αδιαφορεί για τα άτομα με αναπηρία λες και είναι ξεχωριστό είδος ανθρώπου! Ο κόσμος φοβάται να πληγώσει ένα άνθρωπο με αναπηρία!

Ο κόσμος φοβάται να συμπεριφερθεί φυσιολογικά σε ένα άτομο με αναπηρία. Να το αγαπήσει,να τον κοιτάξει στα μάτια,να τον πληγώσει, να το κάνει να νιώσει άσχημα! Τα άτομα με αναπηρία δεν διαφέρουν σε ΤΙΠΟΤΑ και αξίζουν την ίδια αντιμετώπιση και δικαιώματα με όλον τον κόσμο!

Και στο κάτω κάτω το 15% των ανθρώπων στην Ελλάδα είναι ΑμεΑ! Σε αυτό το ποσοστό είναι και τα άτομα με χρονιές παθήσεις (καρκίνο,νόσος κροουν, διαβήτης) είναι φυσικό επακόλουθο της ζωής! Ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτά τα πράγματα και τον τρόπο που βλέπουμε την αναπηρία και όλα θα είναι πολύ πιο εύκολα για όλους!".