Η αδικία συνεχίζεται πάνω στο θέμα του Κοινωνικού Μερίσματος, με χιλιάδες οικογένειες να περιμένουν την στιγμή που θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να κάνουν την αίτηση που θα τους εξασφαλίσει ένα καλό χρηματικό ποσό το οποίο θα τους βοηθήσει να κάνουν γιορτές. 

Ποια όμως είναι η αδικία; Οι φιλοξενούμενοι παραμένουν έξω από τους δικαιούχους του Κοινωνικού Μερίσματος, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα δεκάδες άνεργοι που αναγκαστικά, μη έχοντας δουλειά και κάποιο εισόδημα για να ζήσουν μόνοι τους μένουν με τις οικογένειες τους. 

Η κρίση που έχει ταλανίσει όλα αυτά τα χρόνια την χώρα, πέρα από τους χιλιάδες άνεργους νέους που έχει αφήσει χωρίς εργασία, έχει συντελέσει στην αλλαγή της δομής της οικογένειας.

Παντρεμένα ζευγάρια που έχουν κάνει ένα ή δύο παιδιά μένουν μαζί με τους γονείς του ενός συζύγου, προκειμένου να υπάρχουν επιπλέον εισοδήματα και να μπορούν από κοινού να ανταποκριθούν στα έξοδα που υπάρχουν. 

Τα ζευγάρια αυτά θεωρούνται φιλοξενούμενοι από την στιγμή που μένουν στο σπίτι των γονιών τους και έτσι παρόλο που κανονικά θα έπρεπε να πάρουν το Κοινωνικό Εισόδημα αφού στην ουσία η κυβέρνηση για αυτούς το έχει θεσπίσει, πετάγονται έξω, μη έχοντας καν τα χρήματα για να περάσουν γιορτές. 

Το ίδιο συμβαίνει και με τους ανύπαντρους. Δεκάδες άνθρωποι που είχαν φύγει από το πατρικό τους σπίτι για να ζήσουν μόνοι τους επέστρεψαν στα χρόνια της κρίσης στο σπίτι των γονιών τους. Μένουν όμως έξω και αυτοί.  

Τα στελέχη της κυβέρνησης έχοντας διαπιστώσει από πέρυσι αυτή την αδικία είχαν δεσμευτεί ότι θα προχωρούσαν στην διόρθωση της. Φαίνεται όμως ότι το πλεόνασμα που έχει προκύψει από την βαριά φορολογία στους πολίτες, δεν φτάνει για όλους. Οπότε η αδικία αυτή συνεχίζεται και φέτος.