Τα ίχνη του 61χρονου Τάσου Πρέμου χάθηκαν το Σάββατο 10 Νοεμβρίου από τη Μονή του Αγίου Ξενοφώντος και όχι στις 8 του μήνα, όπως αρχικά είχε κυκλοφορήσει.

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Φως στο τούνελ», το πρωί της 9ης Νοεμβρίου κάποιος κάλεσε από το κινητό τηλέφωνο του αγνοουμένου τον γιο του, όμως εκείνος δεν απάντησε, γιατί βρισκόταν στη στρατιωτική μονάδα όπου υπηρετεί.

Με την εκπομπή επικοινώνησε τηλεφωνικά ο φίλος του Πρέμου, Βασίλης Βλάχος, που τον συνάντησε τυχαία στο Άγιον Όρος προτού εκείνος χαθεί: «Επειδή κατάγομαι και εγώ από το Αγρίνιο, ξαφνιάστηκα όταν τον είδα.

Φαινόταν πιεσμένος ψυχολογικά και με ρώτησε αν μπορούσε να γίνει μοναχός. Μάλιστα, μου παρέδωσε την τραπεζική του κάρτα και το pin της για να τα δώσω στην αδελφή του. Κατά τη γνώμη μου, αυτό ήταν ενδεικτικό πως ήθελε να μείνει στο Άγιον Όρος για μεγάλο χρονικό διάστημα» είπε ο κ. Βλάχος.

Διευκρίνισε επίσης πως ο συνταξιούχος της ΔΕΗ είχε εξασφαλίσει ειδικό διαμονητήριο από πρόσκληση, που του επέτρεπε να μείνει επ' αόριστον:

«Δεν πιστεύω πως θα έκανε κακό στον εαυτό του, μάλλον ήταν φορτισμένος και ήθελε να απομονωθεί. Ίσως η έρευνα να πρέπει να επεκταθεί σε άλλα μοναστήρια και σε σκήτες».

Η εξαφάνιση του συνταξιούχου δηλώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Όρους στις 10 Νοεμβρίου από έναν μοναχό, που τον αναζήτησε και δεν τον βρήκε.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ρούχα του με μία πέτρα πάνω του σε έναν βράχο της παραλίας, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη μονή, ενώ μαζί με αυτά βρήκαν την ταυτότητά του και ένα προσωπικό σημείωμα, στο οποίο έγραφε ότι θα αφιερωθεί στην Παναγία.

Στο κελί όπου φιλοξενούνταν ο 61χρονος βρέθηκε ο σάκος με τα πράγματά του, όχι όμως το πορτοφόλι και το δεύτερο ζευγάρι παπούτσια που είχε μαζί του.