Οι καταστηματάρχες της Κανακάρη αποφάσισαν να μπουν στο πνεύμα των γιορτών. 

Βλέποντας ότι για ακόμα μία χρονιά φέτος ο δρόμος τους δεν θα έχει κάποιο Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, πέρα από αυτόν της κεντρικής οδού που ήδη έχει ανάψει από τον Δήμο, αποφάσισαν να δώσουν λίγο φως στα καταστήματα τους. 

Έτσι, μετά από συζητήσεις που είχαν μεταξύ τους προχώρησαν στην τοποθέτηση διακόσμου και φωτεινών στολιδιών στις άκρες και των δύο πεζοδρομίων της Κανακάρη.

Τα φωτεινά στολίδια ενώνουν τις κολώνες της οδού και στους δύο πεζόδρομους από το ύψος της Γεροκωστοπούλου έως την Ερμού και πρόκειται να χαρίσουν ένα άλλο ύφος στον δρόμο τους, κάνοντας έτσι την περιοχή τους πιο όμορφη και πιο γιορτινή. 

Τα χρήματα για τις εργασίες, αλλά και για τα στολίδια που αγοράστηκαν, προέρχονται από την τσέπη τους, τα οποία φυσικά δεν λογάριασαν, προκειμένου να δώσουν λίγο φως στην περιοχή τους και να βάλουν τα καταστήματα τους στο πνεύμα των γιορτών.


Οι καταστηματάρχες ήθελαν να δώσουν ένα γιορτινό χρώμα στην γειτονιά τους και μπροστά σε αυτό δεν λογάριασαν τίποτα, ούτε τα χρήματα (καθώς είχε έρθει επαγγελματίας ηλεκτρολόγος για να κάνει τις ανάλογες συνδέσεις, ανεβάζοντας το κόστος της όλης αυτής κίνησης), ούτε τις σκαλωσιές αναπαλαίωσης, ούτε τις εργασίες που γίνονται στον δρόμο, ούτε και το σκοτάδι που υπάρχει συνήθως στην περιοχή τους. 

Θυμίζουμε ότι σε ανάλογες πρωτοβουλίες είχαν προχωρήσει περασμένες χρονιές καταστηματάρχες στην Παντανάσσης, στην Ρήγα Φεραίου, στο κάτω μέρος της πλατείας Όλγας. 

Φέτος ήταν η χρονιά των καταστημάτων της Κανακάρη για να πάρουν αυτή την πρωτοβουλία, βλέποντας ότι δεν υπήρχε άλλη λύση, δείχνοντας ότι η συλλογικότητα και η σωστή συνεργασία μεταξύ των επαγγελματιών φέρνει πάντα θετικά αποτελέσματα. 

Σημειώνουμε ότι οι ίδιοι οι επαγγελματίες είχαν συνάντηση προ ημερών με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ζητώντας του να προχωρήσει ο δήμος στις αντίστοιχες εργασίες για να δώσει λίγο φως στην περιοχή τους που όταν νυχτώνει βουλιάζει στο σκοτάδι. 

Ο δήμαρχος τους διαβεβαίωσε ότι αυτό θα γίνει στο πλαίσιο του έργου της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Πάτρας. Κατά συνέπεια τα φετινά Χριστούγεννα, αν τα μαγαζιά δεν έπαιρναν την αντίστοιχη πρωτοβουλία, θα την έβγαζαν για ακόμα μία χρονιά στο σκοτάδι.

Μπράβο τους λοιπόν!