Το Εφετείο Πατρών έπαψε τη δίωξη σε βάρος δημοτικού υπαλλήλου της ευρύτερης περιοχής με πλαστό απολυτήριο Λυκείου, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα από την υπόθεση της καταδίκης της 53χρονης καθαρίστριας στο Βόλο που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Ο συγκεκριμένος δημοτικός υπάλληλος είχε κατηγορηθεί για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης, σε βαθμό κακουργήματος. Με απόφασή του το Εφετείο Πατρών μετέτρεψε την κατηγορία από κακούργημα σε πλημμέλημα το οποίο έχει παραγραφεί, και ο εν λόγω υπάλληλος συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Ο δημοτικός υπάλληλος είχε προσληφθεί για θέση οδηγού στον Δήμο Αθηναίων το 2003, προσκομίζοντας πλαστό απολυτήριο Λυκείου. Είχε υποβάλει πραγματικό τίτλο σπουδών που άνηκε όμως σε άλλο άτομο, σβήνοντας το όνομά του και αντικαθιστώντας το με το δικό του. Μετά την πρόσληψή του στο Δήμο Αθηναίων είχε ζητήσει και πήρε μετάθεση για δήμο σε όμορο νομό της Αχαΐας.

Η υπόθεση έφθασε στη δικαιοσύνη μετά από έγγραφο του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου το 2014. Το παράνομο περουσιακό όφελος που αποκόμισε ξεπερνά το ποσό των 155.366 ευρώ σε βάρος του δημοσίου.

Αν και ο ίδιος παραδέχτηκε την απάτη τόνισε όμως πως υπήρχε σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα για εκείνον και τον γιο του.

Η απόφαση του διορισμού του το 2015 είχε ανακληθεί από τον Δήμο Αθηναίων, αλλά άσκησε αίτηση αναστολής λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Το Δικαστήριο προ ημερών τον απάλλαξε για την απάτη και πλέον συνεχίζει να εργάζεται στο Δημόσιο.