Υποψήφιος Σύμβουλος στις εκλογές του Μαΐου του 2019, με την Παράταξη ‘Πάτρα η δική μας πόλη’ με επικεφαλής το Νίκο Τζανάκο, θα είναι και ο Τάκης Καλοκαιρινός.

Ο Τάκης Καλοκαιρινός, γεννήθηκε στην Πάτρα και τελείωσε το Πρότυπο Γυμνάσιο. Πήρε πτυχίο από το Βιολογικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Με υποτροφία του ΙΚΥ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Θαλάσσια Βιολογία, στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

Υπήρξε συνεργάτης του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Άρη Σισσούρα, σε θέματα οργάνωσης των υπηρεσιών υγείας, καθώς και στέλεχος της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων, σε Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Συνέβαλε στην δημιουργία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πατρέων, καθώς και του ανεξάρτητου Τομέα Περιβάλλοντος.

Από το 2000 μέχρι σήμερα, εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και έχει ασχοληθεί με τον σχεδιασμό κέντρων περιβαλλοντικής πληροφόρησης, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Ο.Π. (Ναυτικός Όμιλος Πατρών). Γνωστή είναι η αγάπη του για τα ζώα και ιδιαίτερα η ενασχόλησή του με τη φροντίδα των αδέσποτων.