Στην Ματσεράτα της Κεντρικής Ιταλίας βρίσκεται η δασκάλα χορού από την Πάτρα, Καλομοίρα Κοντογιώργη. 

Τι κάνει εκεί; Παρακολουθεί σεμινάρια που έχουν να κάνουν με το αντικείμενό της, το χορό. Η αφοσίωση και η συνεχής αναζήτηση για την τέχνη που ακολουθεί με πίστη και συνέπεια, την οδήγησε στο να κάνει ένα όμορφο ταξίδι στην Ιταλία, προκειμένου να εμπνευστεί από καταξιωμένους καθηγητές, αλλά και να δοκιμάσει νέες μεθόδους στον τομέα της. 

Η Ματσεράτα είναι μία πανέμορφη μεσαιωνική πόλη της κεντρικής Ιταλίας που είναι γνωστή για τα τυριά και τα κρασιά της. Όμως έχει σημαντικές προσωπικότητες στο χορό και αυτός ήταν ο λόγος που ώθησε την Πατρινή, Καλομοίρα Κοντογιώργη να αποχωρήσει για λίγο από την Πάτρα και να επιμορφωθεί πάνω σε αυτό που λατρεύει. 

"Αισθανόμουν μία ανάγκη να διευρύνω τις γνώσεις μου γύρω από το χορό. Είναι πολύ σημαντικό για μένα οι δάσκαλοι και οι μαθητές χορού να επιμορφώνονται ώστε να μπορούν να αναπτύξουν ολοκληρωμένη παιδεία γύρω από από αυτό" μας λέει η ίδια. Τα σεμινάρια και τα μαθήματα που παρακολουθεί στην Ιταλία αφορούν τον αθλητικό χορό, τον μοντέρνο και την προπαιδεία του χορού.

Μέσα από τα σεμινάρια και τα μαθήματα αυτά η Καλομοίρα Κοντογιώργη έχει την ευκαιρία και έρχεται σε επαφή με τα διεθνή δρώμενα, ανεβάζοντας παράλληλα την τεχνική της κατάρτιση. Οπότε όταν επιστρέψει στην Πάτρα σίγουρα θα έχει καταφέρει και θα έχει γίνει ακόμα καλύτερη πάνω σε αυτό που κάνει, έχοντας αποκτήσει περισσότερες εμπειρίες και γνώσεις. 


Καλομοίρα Κοντογιώργη - Από την Πάτρα στην Ματσεράτα της κεντρικής Ιταλίας! Καλομοίρα Κοντογιώργη - Από την Πάτρα στην Ματσεράτα της κεντρικής Ιταλίας! Καλομοίρα Κοντογιώργη - Από την Πάτρα στην Ματσεράτα της κεντρικής Ιταλίας! Καλομοίρα Κοντογιώργη - Από την Πάτρα στην Ματσεράτα της κεντρικής Ιταλίας! Οι κάτω φωτογραφίες είναι του Γιάννη Σαρηγιάννη.

Οι κάτω φωτογραφίες είναι του Γιάννη Σαρηγιάννη.