Μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων τους τελευταίους μήνες στην Πάτρα, με το φαινόμενο της παραβατικότητας, αλλά και της εγκληματικότητας να αυξάνεται αντί να μειώνεται. 

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. σε καθημερινή βάση στην Αχαΐα γίνονται 15 κλοπές και διαρρήξεις. Οι περισσότερες από αυτές συμβαίνουν στην Πάτρα, όμως και οι περιοχές της περιφέρειας έχουν το δικό τους μερίδιο στο φαινόμενο που τείνει να αυξηθεί. Τα περισσότερα θύματα από τις κλοπές και τις διαρρήξεις που συμβαίνουν καθημερινά σε διάφορες περιοχές του νομού είναι ηλικιωμένοι. 

Οι αστυνομικοί έχουν πάρει εντολές από την κεντρική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. που έχει δει την τάση για την αύξηση των κλοπών και των διαρρήξεων, να προχωρούν σε διακριτική φύλαξη των πιθανότερων χώρων όπου μπορούν να σημειωθούν τέτοιου είδους περιστατικά. Έτσι, περιπολικά και ομάδες ΔΙ.ΑΣ. φυλάνε στοχευμένα σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα, ΕΛΤΑ, Πρατήρια Υγρών Καυσίμων και Τράπεζες. 

Πάντως, σε ότι αφορά τις διαρρήξεις στα σπίτια, η εκτίμηση της Αστυνομίας είναι ότι η τάση για την αύξηση του φαινομένου οφείλεται στο ότι οι επιτήδειοι έχουν καταλάβει ότι ένα μεγάλο μέρος των πολιτών έχει κρύψει σημαντικό μέρος των περιουσιών του και μεγάλα χρηματικά ποσά, μέσα στο σπίτι του, σε απίθανες κρυψώνες. 

Τα μέλη του οργανωμένου εγκλήματος τους παρακολουθούν και την κατάλληλη στιγμή δρουν, δείχνοντας μάλιστα σε πολλές των περιπτώσεων έντονη βία, προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους. Το φαινόμενο, ωστόσο, έχει κάνει αρκετούς κατοίκους να ζουν υπό την σκιά του φόβου και του τρόμου.

Από την άλλη, η Αστυνομία συνιστά την προσοχή στους πολίτες και ειδικότερα στις ευπαθείς ομάδες. να μη δείχνουν εμπιστοσύνη σε κανέναν.