Το ευχαριστήθηκαν οι Πατρινοί τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με την αντίστοιχη ομάδα της Γερμανίας. 

Μπορεί το γήπεδο τελικά να μην έφτασε τους 4.000 με 4.500 χιλιάδες, αφού λόγω της εορτής του Πολιούχου της Πάτρας ήταν πολλοί αυτοί που δεν κατάφεραν να δώσουν το παρών στο "Δ. Τόφαλος", όμως οι Πατρινοί που βρέθηκαν στο πλευρό της Εθνικής, δημιούργησαν μία υπέροχη και όμορφη κερκίδα, σε μία ωραία μπασκετική ατμόσφαιρα που έκανε τον αγώνα να μοιάζει με γιορτή. 

Έτσι, ο στόχος της ΕΣΑΚΕ και της Ομοσπονδίας επιτεύχθηκε, αφού πέρα από τη νίκη της ομάδας, αυτός ήταν και ο στόχος. Να δημιουργηθεί μία ζεστή κερκίδα που θα αγκαλιάσει τους διεθνείς στην προσπάθειά τους. Αυτοί πάντως που το ευχαριστήθηκαν περισσότερο από όλους ήταν τα μικρά παιδιά που βρέθηκαν με τους γονείς τους στο γήπεδο. 


Η είσοδος ήταν ελεύθερη για τα μικρά παιδιά που δεν έχασαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους αγαπημένους τους παίκτες, αλλά και την αγαπημένη τους Εθνική που έχει μεγαλώσει με τις επιτυχίες της γενιές και γενιές. Ο παίκτης που συγκέντρωσε τις περισσότερες προτιμήσεις των "μικρών" ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης, ενώ η κερκίδα χειροκροτούσε όλες τις προσπάθειες των διεθνών και κυρίως των δικών της παιδιών, των τριών Πατρινών που είχαν κληθεί για το ματς. 

Στο τέλος όλοι έφυγαν από το γήπεδο με χαμόγελα, πατεράδες, μαμάδες και μικρά παιδιά, σε έναν αγώνα που δικαίως έγινε στην Πάτρα, σε μία πόλη που με την σειρά της αγκάλιασε και αυτή τους διεθνείς. 

Οι φωτογραφίες είναι του Κωνσταντίνου Βαβαρούτα.