Συστατικά

  • 2 λίτρα νερό
  • 1 κιλό βόειο κιλότο
  • 1 πατάτα
  • 2 καρότα
  • 100 γρ. σέλινο
  • 2 τομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κολοκύθια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε το νερό να βράσει σε μία βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε το κρέας σε κυβάκια 2 εκ. και τα ρίχνουμε στο νερό που βράζει. Καπακώνουμε και βράζουμε για 50 λεπτά. Ανά διαστήματα ξεκαπακώνουμε και ξαφρίζουμε με τη βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας.
  • Κόβουμε την πατάτα σε κυβάκια 1 εκ., το καρότο στη μέση και σε φετούλες πάχους 0,5 εκ. Ψιλοκόβουμε τα κλωνάρια του σέλινου και κρατάμε στην άκρη τα φύλλα για να τα χρησιμοποιήσουμε στο τέλος. Τρίβουμε τις τομάτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε τα κολοκύθια στη μέση και στη συνέχεια σε φετούλες πάχους 0,5 εκ.
  • Όταν περάσουν τα 50 λεπτά βγάζουμε το καπάκι και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μας, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι και βράζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας ανά  διαστήματα με τη βοήθεια μίας ξύλινης κουτάλας.
  • Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του σέλινου που κρατήσαμε στην άκρη και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού, ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com