«Όλα εν ευθέτω χρόνω» ήταν η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε ερώτηση εάν θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα στις επόμενες εθνικές εκλογές ο οποίος παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις για τον πολιούχο του Άγιου Ανδρέα που έγιναν στην Πάτρα.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «η Αχαΐα δεν είναι για μένα απλά μια εκλογική περιφέρεια, είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου, μια πατρίδα αγώνων».

Αυτό από πολλούς ερμηνεύεται ως προαναγγελία της καθόδου του στην Αχαΐα, που θεωρείται οικογενειακό πολιτικό σπίτι των Παπανδρέου.

Στο Καλέντζι Αχαΐας είχε γεννηθεί ο παππούς του, ο Γέρος της Δημοκρατίας, Γεώργιος Παπανδρέου, και είναι ενδεικτικό ότι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, το κόμμα το οποίο ίδρυσε το 2015, είχε δείξει στην Αχαΐα τη δύναμή του στις εκλογές εκείνου του Ιανουαρίου: Mε υποψήφιο τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου το ΚΙΔΗΣΟ είχε πάρει τότε 5,87% ενώ το ΠΑΣΟΚ (του Βαγγέλη Βενιζέλου) 3,89%, όπως αναφέρει το protagon. Βέβαια, το πρόβλημα είναι ότι εφόσον εκλέξει το ΚΙΝΑΛ έδρα στην Αχαΐα ο κ. Παπανδρέου θα την πάρει αυτομάτως, καθώς έχει διατελέσει Πρωθυπουργός, στερώντας την από τον νυν βουλευτή και εξ απορρήτων της Φώφης Γεννηματά, Θόδωρο Παπαθεοδώρου.