Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ομιλία του κου. Μποχατζιάρ Σπ. Ευάγγελου, Λογοθεραπευτή– Ιrlen Diagnostician – trainer, S.I INPP Sc. P., εξειδικευμένου στον αυτισμό και Διευθυντή του Πρότυπου Θεραπευτικού Κέντρου & Ινστιτούτου Ίρλεν Ελλάδας, στο 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αυτισμού που έλαβε χώρα στο Χιούστον (Τέξας) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής! Επιπρόσθετα, ο κ. Μποχατζιάρ ήταν ο μοναδικός Έλληνας ομιλητής και συμμετέχων στις εργασίες αυτού του σπουδαίου γεγονότος για τον Αυτισμό σε όλο ον πλανήτη.

Πάνω από εκατό ήταν χώρες απ’ όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στο Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Χιούστον (Τέξας) των ΗΠΑ από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου. Ανάμεσα σε αυτές που ξεχώρισαν ήταν και της Ελλάδας με την ομιλία του κου Μποχατζιάρ Ευάγγελου να εντυπωσιάζει την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα με την εμπεριστατωμένη μελέτη του πάνω στο φάσμα του αυτισμού και την ανάλυση ερευνητικών δεδομένων από την μέχρι τώρα πορεία του σε διάφορες χώρες του κόσμου με εκατοντάδες περιστατικά Αυτισμού για την ύπαρξη νέου συνδρόμου καθώς και ανάλυση του αυτιστικού φάσματος όπως μέχρι τώρα δεν έχει προηγηθεί.

Επιπλέον, δόθηκαν καινοτόμες μέθοδοι θεραπείας εφαρμοσμένες πάνω σε πραγματικά περιστατικά με οπτικό υλικό προ και μετά των θεραπειών. Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο δήλωσαν πραγματικά ενθουσιασμένοι από την τόσο ουσιαστική, εμπεριστατωμένη και εξειδικευμένη παρουσίαση του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ένας νέος ορίζοντας ανοίγεται στην επιστήμη της Λογοπαθολογίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους ομιλητές βρίσκονταν και καταξιωμένοι επαγγελματίες που είχαν και οι ίδιοι αυτισμό δηλώνοντας ότι με επιμονή, υπομονή και προπάντων ουσιαστική στήριξη από οικογένεια, σχολείο, θεραπευτές και από ολόκληρη την κοινωνία, τα άτομα με Αυτισμό μπορούν να είναι ανεξάρτητοι επιτυχημένοι ενήλικες.

‘‘Νιώθω πραγματικά υπερήφανος που ήμουν ένας από τους ομιλητές σε ένα τόσο σπουδαίο γεγονός ανά τον κόσμο ανάμεσα σε καταξιωμένους επιστήμονες που εργάζονται παγκοσμίως με το φάσμα του αυτισμού και να παρουσιάσω την επί σειρά ετών μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πρότυπο Θεραπευτικό Κέντρο, με δείγματα κλινικών περιπτώσεων από Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη αλλά και Μέση Ανατολή, για την πιθανότητα ύπαρξης νέου Συνδρόμου στα άτομα με Υψηλά Λειτουργικό Αυτισμό. Η συγκίνηση και η τιμή ήταν μεγάλη όταν όλοι οι επιστήμονες εξέφρασαν τα ειλικρινή και θερμά τους συγχαρητήρια για το τόσο αξιόλογο έργο του πάνω στον Αυτισμό.’’ αναφέρει ο κος Μποχατζιάρ Ευάγγελος για την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αυτισμού. Κλείνοντας, το μήνυμα που θέλει να περάσει για όλα τα παιδιά του κόσμου αλλά και τους ενήλικες με αυτισμό είναι να μην ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να είναι προσωπικότητες που θα πάνε την ανθρωπότητα ένα βήμα παρά πέρα με τις καινοτομίες, τις εφευρέσεις και τις ιδέες τους όπως το έχει αποδείξει η πορεία του ανθρώπινου είδους έως τώρα. Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να είναι ο συνάδελφός μας, ο γείτονας, ο σύντροφος, το παιδί μας, ο καλύτερός μας φίλος … ένα κομμάτι της ίδιας μας της φύσης.

Το μότο του είναι ότι:

Τα παιδιά και οι ενήλικες με αυτισμό υποφέρουν περισσότερο από την απόρριψη της κοινωνίας παρά από τον ίδιο τον Αυτισμό.
Το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς για τη λογοθεραπεία και συγκεκριμένα τις Διαταραχές του Φάσματος του Αυτισμού που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο οργανισμό Υγείας έχει πάρει διαστάσεις παγκόσμιας επιδημίας, ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία και όπως όλα έδειξαν η συμμετοχή του κύριου Μποχατζιάρ άφησε το στίγμα της γύρω από την ‘‘Μελέτη ερευνητικών δεδομένων στον Αυτισμό και την ύπαρξη νέου Συνδρόμου στο φάσμα του υψηλά λειτουργικού αυτισμού’’ το οποίο ανακαλύφθηκε από τον ίδιο.