Παραμονή του Πολιούχου της Πάτρας και ήδη από νωρίς το μεσημέρι οι πιστοί έχουν ξεκινήσει να συρρέουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα για να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κερί στον Πρωτόκλητο. 

Οι πιστοί προσέρχονται με σεβασμό και κατάνυξη τόσο στον μεγάλο ναό του Αγίου Ανδρέα, όσο και στον παλιό που βρίσκεται δίπλα του, με τις πόρτες των δύο εκκλησιών να είναι ανοικτές και να δέχονται από νωρίς τον κόσμο που καταφτάνει.

Ανοικτή είναι και η πηγή στον παλιό ναό του Αγίου Ανδρέα, το πηγάδι που σύμφωνα με την παράδοση ο Πρωτόκλητος έκανε τα θαύματα του και δίδασκε στους πιστούς την χριστιανοσύνη. 

Ο κόσμος μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να αυξηθεί, όταν και θα ξεκινήσουν και επίσημα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, ενώ θα κορυφωθεί την Παρασκευή, ανήμερα του Αγίου Ανδρέα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήδη έξω από τον ναό, στους προαύλιους χώρους οι μικροπωλητές έχουν βάλει τους πάγκους τους για τη καθιερωμένη εμποροπανήγυρη που γίνεται κάθε χρόνο, παραμονή και ανήμερα του Αγίου Ανδρέα. 

Δείτε φωτογραφίες από το πρωί της παραμονής της μεγάλης εορτής του Πολιούχου της Πάτρας: