Την Tετάρτη 28 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε στην Δημοτική Ενότητα Ρίου, στο πρώην Δημαρχείο Ρίου, λαϊκή συνέλευση για τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2019.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η Αντιδήμαρχος, Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων, δημοτικοί, διαμερισματικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι Συλλόγων και πολλοί κάτοικοι.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στην παρέμβασή του, αναφέρθηκε στις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και στην διεκδίκηση για να προσληφθούν άμεσα 1000 μόνιμοι εργαζόμενοι στον Δήμο για την ικανοποίηση οριακά των αναγκών. Τόνισε ότι ο αγώνας των εργαζομένων στα 8μηνα κοινωφελούς εργασίας που απασχολούνται στον Δήμο μας είναι δίκαιος γιατί διεκδικούν την παράταση των συμβάσεών τους που λήγουν από αύριο και ταμείο ανεργίας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Επίσης αναφέρθηκε στην μειωμένη, στο κατώτερο επίπεδο, κρατική χρηματοδότηση.

Τόνισε ότι με την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού αλλά και με την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, τα έργα της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής, παρά τις συνεχείς υποσχέσεις της κυβέρνησης, ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει με αποτέλεσμα μεγάλα τμήματα στο Ρίον, στον Άγιο Βασίλειο, στον Ψαθόπυργο να κινδυνεύουν σε κάθε μεγάλη νεροποντή.

Ως Δημοτική Αρχή πιέζουμε συνεχώς και διεκδικούμε να ξεκινήσουν άμεσα χωρίς άλλη καθυστέρηση τα έργα γιατί αφορούν την ζωή και την περιουσία των κατοίκων.


Στην εισηγητική της παρέμβαση η Αντιδήμαρχος, Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, αναφέρθηκε στα έργα και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στη περιοχή, σε σχολεία, πλατείες, δρόμους, χώρους αθλητισμού, παραλίες, κοινόχρηστους χώρους.

Παρεμβαίνοντας στην συζήτηση ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, ενημέρωσε ότι ολοκληρώνεται τον επόμενο μήνα η κατασκευή του δικτύου που θα μεταφέρει το νερό από τις πηγές της Πιτίτσας για να ενισχυθεί η υδροδότηση του Ρίου και του Αγίου Βασιλείου. Στις αρχές του 2019 ξεκινούν εργασίες αντικατάστασης 20 χλμ σωλήνων σε Ρίο και Άγιο Βασίλειο.

Ανακοίνωσε επίσης ότι τους επόμενους μήνες ξεκινούν εργασίες επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου και σύνδεσής του με τον βιολογικό καθαρισμό. Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα συνδεθούν οι περιοχές του Ρίου, Ακταίου, Αγίου Βασιλείου.

Στην συνέχεια έγιναν παρεμβάσεις, ερωτήσεις και επισημάνσεις από εκπροσώπους συλλόγων και κατοίκους και δόθηκαν απαντήσεις από τον Δήμαρχο.
Στην λαϊκή συνέλευση της Δημοτικής Ενότητας Ρίου συμμετείχαν Πρόεδροι και Τοπικά Συμβούλια Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι, Αθλητικοί Σύλλογοι, Περιβαλλοντικοί Σύλλογοι, και πολίτες.