Είναι ένας από τους αυθεντικότερους λαϊκούς ερμηνευτές της Ελλάδας, με πορεία δεκαετιών. Ο,τι έχει τραγουδήσει έχει γραφτεί από τον ίδιο και έχει γίνει επιτυχία.

Bασίλης Τερλέγκας σε συνέντευξή του μιλά για την καριέρα του, το τραγούδι που είναι αφιερωμένο στον πατέρα του και την προσωπική ζωή του.

Πόσους δίσκους έχετε γράψει;

«Τριάντα πέντε»

Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι;

«Το «Μια γαρδένια», που είναι αφιερωμένο στον πατέρα μου και γράφτηκε μετά τον θάνατό του. Και το «Ένας άγγελος χορεύει», που δεν το έχω γράψει εγώ»

Προσωπική ζωή;

«Έχω παντρευτεί κι έχω χωρίσει δύο φορές. Έχω δύο γιους, τον Θοδωρή, που κλείνει τα 18 τον Ιανουάριο, και τον Δημήτριο-Παύλο, που είναι 13. Δόξα τω Θεώ, είμαι καλά!»

Ασχολείται κανείς από τους γιους σας με τη μουσική;

«Μπα... Δεν νομίζω ότι τους αρέσει. Μια φορά είπα στον δεύτερο, όταν ήταν τριών - τριάμισι ετών, να του παίξω ένα τραγούδι και ποιο θέλει ως «παραγγελιά» και μου απάντησε «το Βatman, μπαμπά»!»

Πόσες φορές έχετε ερωτευτεί;

«Ο έρωτας είναι ένα έργο που το ζω στην καθημερινότητά μου! Πάντα είμαι ερωτευμένος! Με κάποια, με κάτι... Έχω ερωτευτεί με όποια γυναίκα ήμουν. Δεν έχω κάνει ποτέ σχέση χωρίς να είμαι ερωτευμένος»

Έχετε μετανιώσει για πράγματα;

«Ναι. Έχω μετανιώσει για πάρα πολλά. Είναι καλό να μετανιώνεις και να μην ξανακάνεις το ίδιο λάθος, γιατί αυτό σημαίνει ότι γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου, πράγμα πολύ δύσκολο. Θεωρώ ότι η μετάνοια φέρνει τελικά τη λύτρωση»