Ικανοποιημένος έμεινε ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας από την Black Friday και την κίνηση που υπήρξε στα μαγαζιά.

Αυτό τουλάχιστον εκτιμά ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας που σύμφωνα με τα συμπεράσματα που έχει εξάγει από την "Μαύρη Παρασκευή" τονώθηκε αρκετά η τοπική αγορά έστω και για μία μέρα, μέσα από τις προσφορές που έγιναν από τα εμπορικά καταστήματα, τα οποία κατάφεραν και προσέλκυσαν με τις τιμές στις βιτρίνες τους το καταναλωτικό κοινό. 

"H Black Friday έδωσε έναν εορταστικό τόνο και μία χαρούμενη ατμόσφαιρα στην αγορά και στα μαγαζιά της πόλης" τονίζει ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, Μάκης Μακρής.

"Το πρόσημο ήταν μόνο θετικό για τον τζίρο των μαγαζιών, ενώ οι προσφορές που έκαναν τα περισσότερα καταστήματα αποδείχθηκαν αρκετά επιτυχημένες". 

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες εκτιμήσεις τα μαγαζιά της πόλης πήραν μέσα από το έθιμο αυτό ένα μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα, κόβοντας σε έναν βαθμό τις μεγάλες ουρές στις αλυσίδες των πολυκαταστημάτων που φέτος δεν έκαναν την εμφάνισή τους, τουλάχιστον με τόσο έντονο τρόπο. 

Ο κ. Μακρής τονίζει: "Εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας προς την κατεύθυνση που έχουμε ξεκινήσει, για να αποσύρουμε το νόμο Χατζηδάκη και τα αρνητικά που έχει φέρει αυτός στα καταστήματα. Αυτός είναι ο στόχος μας πλέον". 

Πάντως, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο, η φετινή Black Friday, ήταν ακόμα πιο αποδοτική από την περσινή. "Είναι η τρίτη χρονιά που διοργανώνεται αυτό το έθιμο που έδειξε ότι χρειαζόταν η αγορά" τονίζει ο κ. Μακρής.

"Δεν έχει σημασία αν το έθιμο αυτό είναι ξενόφερτο και προέρχεται από την καταναλωτική μανία της αμερικάνικης αγοράς. Στην περίπτωση μας μετράει η ουσία. Και η ουσία έχει δείξει ότι η Black Friday είναι ένας θεσμός που όλα αυτά τα χρόνια χρειαζόταν η αγορά, μόνο που εμείς δεν το είχαμε ανακαλύψει...".