Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας, στα γραφεία του στην αίθουσα διαλέξεων, "Κωστής Στεφανόπουλος", με θέμα τον "Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αγροτών"

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη στις 18:00, με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Αθανάσιο Ζούπα, να απευθύνει κάλεσμα σε όλο τον κόσμο για συμμετοχή στην ημερίδα, αφού το θέμα δεν ενδιαφέρει απλά και μόνο τους δικηγόρους, αλλά και πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες. 

Είναι ένα ζήτημα που αφορά την κοινωνία, ενώ οι ομιλητές που θα εισηγηθούν στην εκδήλωση θα παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για τα "κόκκινα δάνεια", ενημερώνοντας τον κόσμο για τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό που γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. 

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Ζούπας που καλεί τους δανειολήπτες «να σπεύσουν να κάνουν διακανονισμό με τις τράπεζες καθώς από το 2019 θα γίνουν χιλιάδες πλειστηριασμοί και κινδυνεύει να χαθεί μεγάλος αριθμός περιουσιών». 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος ελπίζει στην παράταση της ισχύος του άρθρου 9 του νόμου Κατσέλη για έναν ακόμα χρόνο διαφορετικά προειδοποιούν ότι θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στην κοινωνία με τους πλειστηριασμούς που θα γίνουν αφήνοντας δεκάδες οικογένειες χωρίς στέγη. 

Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι:

-Θεώνη Αλαμπάση, Προϊσταμένη Τμήματος Νομικής Υποστήριξης και Συμβουλών της ΕΓΔΙΧ: «Παρουσίαση και πρόσφατες τροποποιήσεις του νομικού πλαισίου του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών Νομικών και Φυσικών προσώπων και ρυθμίσεις οφειλών προς Δημόσιο και ΦΚΑ»

-Παρασκευή Χαμηλού, Προϊστάμενη Δ/νσης Σχεδιασμού και Υποστήριξης της ΕΓΔΙΧ: «Παρουσίαση της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας για αιτήσεις Νομικών και Φυσικών Προσώπων με ή χωρίς πτωχευτική ικανότητα».