Το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους έρχεται στο Αίγιο την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου

Το Αίγιο θα είναι ένας από τους σταθμούς του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους μαζί με τον Πύργο, την Αμαλιάδα, την Καλαμάτα, την Κόρινθο και το Μεσολόγγι. Η εναρκτήρια προβολή του φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα σε 7 πόλεις, γίνεται με την ταινία «Η Σιρκίν, η Κοκό και ο άγριος ρινόκερος» και θα προβληθεί στο δημοτικό κινηματογράφο «Απόλλων» την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ. με δωρεάν είσοδο. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας.

Λίγα λόγια για το φεστιβάλ:

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους ιδρύθηκε το 1997 από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Σπύρου. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου στον Πύργο, πρωτεύουσα του νομού Ηλείας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Για το διαγωνιστικό πρόγραμμά του (που περιλαμβάνει ταινίες μυθοπλασίας, ανιμέσιον και ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους) επιλέγει ταινίες που απευθύνονται στα παιδιά και τους νέους, είναι πρόσφατης παραγωγής και μπορεί να προέρχονται από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας είναι το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και περιλαμβάνεται ανάμεσα στα κορυφαία φεστιβάλ για παιδιά και νέους της Ευρώπης και διεθνώς, όπου έχει αποκτήσει μεγάλη ακτινοβολία και αναγνώριση, γεγονός το οποίο οφείλει στις αισθητικές επιλογές, στην εκπαιδευτική διάσταση, στην οργανωτική αρτιότητα, στη ζεστή φιλοξενία του και στην ενεργητική συμμετοχή χιλιάδων παιδιών και νέων.

Το 21ο Φεστιβάλ ξεκινά με τη νέα ταινία του Γιάννικ Χάστρουπ «Η Σιρκλίν, η Κοκό και ο άγριος ρινόκερος», μια ιστορία για την φιλία και τις δυσκολίες του να είσαι μικρός, που μας ταξιδεύει στην Αφρική, «τη χώρα όπου η σοκολάτα μεγαλώνει στα δέντρα». Από τους κορυφαίους διεθνώς ευρωπαίους δημιουργούς animation, ο Δανός Χάστρουπ είναι παλιός φίλος του Φεστιβάλ Ολυμπίας και δημιουργός του επίσημου σποτ της διοργάνωσης. Η ταινία έκανε πρεμιέρα φέτος στο πρόγραμμα Generation του Φεστιβάλ Βερολίνου και θα προβληθεί, μεταγλωττισμένη και εκτός συναγωνισμού, την Κυριακή 2/12 σε Πύργο, Αμαλιάδα, Αίγιο, Κόρινθο, Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Καλαμάτα, σηματοδοτώντας την έναρξη προβολών του Φεστιβάλ Ολυμπίας.