Η Ντόρα Μακρυγιάννη είναι η τηλεοπτική Μαρίνα στην καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1, "Γυναίκα χωρίς όνομα".

Πρόκειται για την πρώτη της δουλειά στο χώρο της υποκριτικής και όπως όλα δείχνουν, με το ταλέντο που έχει, θα κάνεις πολλές ακόμη.

Η νεαρή ηθοποιός γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αίγιο. Τελειώνοντας το σχολείο σπούδασε οικονομικά και ασφαλιστική, ενώ μετά το τέλος των σπουδών της ξεκίνησε να εργάζεται στο ασφαλιστικό γραφείο του πατέρα της.

Παράλληλα με τη δουλειά της ήταν μέλος σε ερασιτεχνική θεατρική ομάδα που ήταν και η πρώτη επαφή της με την υποκριτική, καθώς βοηθούσε τους ηθοποιούς με τα λόγια τους. Μετά από την συμμετοχή της σε θεατρική παράσταση ως ηθοποιός, αποφάσισε πως θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά.


Σε ηλικία 24 ετών εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, αφήνοντας πίσω τη πόλη της και δίνοντας εξετάσεις στη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου, όπου σπούδασε τρία χρόνια. Κατά τη διάρκεια μιας παράστασης που συμμετείχε πριν το τέλος των σπουδών της, η υπεύθυνη μυθοπλασίας του ANT1 την είδε και της άρεσε.

Λίγο αργότερα της πρότεινε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα καθημερινή δραματική σειρά του σταθμού "Γυναίκα Χωρίς Όνομα", όπου και δέχτηκε.

Η ίδια, σε συνέντευξή της, είχε πει για την πρόταση: "Όταν δέχτηκα ένα μήνυμα από την παραγωγή φαντάστηκα πως πρόκειται για μια οντισιόν ανάμεσα σε άλλα κορίτσια. Τελικά δεν πέρασα από αυτή τη διαδικασία, αφού μου είπαν πως ήθελαν να υποδυθώ τον ρόλο της Μαρίνας. Εκεί ζορίστηκα λίγο, γιατί δεν το είχα καθόλου στο μυαλό μου και ξαφνιάστηκα, αλλά μου άρεσε πολύ το σενάριο και με κέρδισε ότι είναι λίγο σκληρή η ιστορία. Στην αρχή, ίσως ένιωσα φόβο, γιατί όταν δεν έχεις υπάρξει σε ένα χώρο ξανά στο παρελθόν φαντάζεσαι πώς μπορεί να είναι, και το άγνωστο είναι λίγο περίεργο. Όμως το ξεπέρασα. Πιστεύω πολύ στο ένστικτο μου"!