Η απομάκρυνση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου φαίνεται ότι έχει ήδη αποφασιστεί και όπως αναμένεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα το ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα στην Ιερά Σύνοδο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κατηγορείται από το Πατριαρχείο για σκάνδαλα και κακοδιαχείριση και ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την διαδοχή του.

Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό είναι αν θα εκλεγεί σε «Γεροντική Μητρόπολη» η αν θα αποπεμφθεί με τον τίτλο του πρώην Αμερικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη θέση του θα επιλεγεί ο Μητροπολίτης Τορόντο Σωτήριος, που έχει όπως όλα δείχνουν λάβει την έγκριση της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας.

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε στη Γενεύη ιδιωτική συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο χωρίς να έχει γίνει γνωστό ποιος ζήτησε τη συνάντηση και αν αυτή έγινε στο πλαίσιο προσπάθειας να μεταπεισθεί να παραιτηθεί ή να πάει σε “Γεροντική Μητρόπολη” ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ή εάν τη συνάντηση ζήτησε ο κ. Δημήτριος επιμένοντας στην παραμονή του στην Αμερική.