Ένα μαγευτικό ταξίδι μέσα στη φύση στην Ορεινή Αχαΐα. Αυτό θα ζήσει κάποιος που θα αποφασίσει να επισκεφθεί το Πλανητέρο.

Πρόκειται για ένα τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς, το οποίο περιβάλλεται με πλατάνια και καρυδιές και το διαρκές κελάρυσμα των νερών από τις πηγές του Αροάνιου ποταμού και αποτελεί μοναδικό φόντο για να βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες.

Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων, σε κοντινή απόσταση από τα Καλάβρυτα και την Κλειτορία και είναι χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω σε ένα βραχώδη λόφο.

Κατά την επίσκεψή σας, κάντε μία στάση στον παραδοσιακό νερόμυλο, που έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί με τον ίδιο μηχανισμό και τη γενναιόδωρη ορμή του νερού. Στον ίδιο χώρο, και με μοναδική δύναμη το νερό, παραμένει σε λειτουργία και μία νεροτριβή.

Η καλύτερη εποχή για να το επισκεφθείτε, είναι το φθινόπωρο και οι πρώτοι μήνες του χειμώνα, καθώς και η άνοιξη για να δείτε την ανθισμένη εκδοχή του.

Το εκθαμβωτικό πλατανόδασος του Πλανητέρου μαζί με τις πηγές του Αροάνιου προστατεύονται ως περιοχή του δικτύου Natura 2000.

Δείτε ένα υπέροχο βίντεο-αφιέρωμα σε αυτόν τον πανέμορφο τόπο:


Πλανητέρο - Καλάβρυτα Αχαΐας