Ένας αστυνομικός ενδέχεται να σκότωσε τον λάθος άνθρωπο σε μια επιχείρηση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού με πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο της Αλαμπάμας, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι, έγινε σήμερα γνωστό από την αστυνομία της πολιτείας, στο νότιο τμήμα των ΗΠΑ.

Η αστυνομία της πόλης Χούβερ ανακοίνωσε χθες σε ένα δελτίο τύπου ότι ένας 21χρονος άνδρας, ο Ιμάντικ Φιτζέραραλντ Μπράντφορντ, άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής σε έναν εμπορικό κέντρο, τραυματίζοντας έναν άνδρα 18 ετών, ενώ από τα πυρά τραυματίστηκε κι ένα 12χρονο παιδί.

Ένας αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε τον Μπράντφορντ, έναν Αφροαμερικανό, ενώ επιχειρούσε να φύγει με το όπλο στο χέρι.

«Νέες αποδείξεις δείχνουν ότι ο Μπράντφορντ ενδέχεται να ενεπλάκη με κάποιο τρόπο στη συμπλοκή, πιθανόν (όμως) δεν είναι ο δράστης που άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να τραυματίσει το 18χρονο θύμα» διευκρίνιζε η αστυνομία σε ένα δεύτερο δελτίο τύπου που εξέδωσε.

«Αυτή η πληροφορία καταδεικνύει ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας ένοπλος που διαφεύγει της σύλληψης, που θα μπορούσε να είναι υπεύθυνος για τους πυροβολισμούς εναντίον ενός άνδρα 18 ετών και ενός κοριτσιού 12 ετών» τονίζεται.

Ο αστυνομικός που ενεπλάκη στο περιστατικό τέθηκε σε διοικητική αργία εν αναμονή μιας έρευνας.

Τα τελευταία χρόνια, μια σειρά περιστατικών κατάχρησης εξουσίας από τις δυνάμεις ασφαλείας, όπου εμπλέκονταν συχνά λευκοί αστυνομικοί εναντίον μαύρων ανδρών, είχαν ως αποτέλεσμα να γεννηθεί το κίνημα "Black Lives Matter".