Η Ντορέττα Παπαδημητρίου σε συνέντευξή της μίλησε για την παράσταση που πρωταγωνιστεί, η σύγκριση με τη Ζωή Λάσκαρη και ο ρόλος του χρήματος στη ζωή της, σύμφωνα με το downtown.

Έχουν ήδη αρχίσει τα σχόλια για το «Η Ντορέττα κάνει τη Λάσκαρη».

Δεν κάνω τη Ζωή Λάσκαρη. Κάνω την Καίτη Λαγοπούλου. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν κοπιάρω τη Ζωή. Δεν είναι αυτός ο στόχος. Άλλωστε αυτό έχει φανεί ήδη.

Αυτός ο χαρακτήρας έχει σχέση με το σήμερα;

Έχει σχέση, γιατί ήταν μια γυναίκα πιο μπροστά από το σήμερα, γιατί ζούσε στο Λονδίνο και όχι στην Ελλάδα. Είχε μια άλλη κουλτούρα και άλλες εικόνες και όλο αυτό παρουσιάζεται στο έργο και έχει να κάνει με την κουλτούρα και τη φιλοσοφία των χίπηδων, μια κουλτούρα που μιλούσε για την αγάπη και προασπιζόταν το ότι όλοι πρέπει να είμαστε ίσοι - διαφορετικοί μεν ως προσωπικότητες, αλλά όλοι ίσοι. Είναι ένα μήνυμα που νιώθω ότι υπάρχει η ανάγκη να ακουστεί. Πρέπει λίγο όλοι να χαλαρώσουμε, να εξασκήσουμε την ανεκτικότητα μας σε ό,τι είναι διαφορετικό από εμάς.

Νομίζω ότι στην εποχή μας έχουμε γυρίσει πάλι σε αυτές τις έννοιες της αγάπης και της ισότητας.

Ναι, γιατί υπάρχει κρίση και οι άνθρωποι έχουν καταλάβει πως πρέπει να εστιάζουν στην ουσία των πραγμάτων, που δεν είναι η ύλη. Η ουσία είναι το μέσα μας. Η σχέση μας με τους ανθρώπους. Ο πνευματικός και όχι ο υλικός κόσμος.

Εσύ δεν έχεις σχέση με την ύλη; Το lifestyle που παρουσιάζεις δεν είναι ιδιαίτερα υλιστικό;

Το lifestyle μου δεν είναι καθόλου έτσι. Ζω πολύ απλά παλεύω για να ζω απλά.

Κάνοντας διακοπές στη Μύκονο;

Και που κάνω διακοπές στη Μύκονο; Όποιος κάνει διακοπές στη Μύκονο έχει πολλά λεφτά; Όχι απαραίτητα ξεχνάς ότι το πώς διαχειρίζεται καθένας τα χρήματα έχει να κάνει με τις ανάγκες του. Δεν έχω ανάγκη τα τι και τα ακριβά, αλλά, εφόσον βγάζω κάποια χρήματα θα αισθανθώ ντροπή που τα χρησιμοποιώ. Άλλο να χρησιμοποιώ το χρήμα και άλλο να με χρησιμοποιεί, κι το έχω πολύ ξεκάθαρο στο μυαλό μου. Άλλωστε, γι' αυτό δουλεύουμε. Για να βγάζουμε χρήματα και να ζούμε καλύτερα μπορούμε. Δεν είναι όμως ο στόχος να βγάλω πολλά λεφτά για να τα ξοδέψω σε κινητά, σπίτια και ρούχα. Δεν το είχα αυτό.

Δεν το είχες ποτέ ή τώρα τελευταία;

Δεν το είχα ποτέ. Είμαι από τις γυναίκες που δει νοιάζει να έχω την πανάκριβη γκαρνταρόμπα, γιατί γυναίκες συνήθως έτσι σκεφτόμαστε. Πιο εύκολα θα ξοδέψω χρήματα για να πάρω πράγματα για το σπί μου παρά για ρούχα.