Για το Φράγμα Πείρου - Παραπείρου η Ανυπότακτη Πολιτεία αναφέρει:

"Στην συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναπτύξαμε, προτείναμε και ψηφίσαμε την παρακάτω πρόταση:

  1. Το σχέδιο που προτείνει η Κυβέρνηση, διά του αρμοδίου Υπουργού, τιτλοφορείται: «Ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία Εταιρεία Διαχείρισης Έργων Πείρου-Παραπείρου Αχαΐας» Δηλαδή, η Κυβέρνηση επιδιώκει να φορτώσει στους Δήμους την αποπεράτωση, τα έργα που απαιτούνται, την συντήρηση του Φράγματος και το κόστος λειτουργίας. Το απορρίπτουμε χωρίς άλλη συζήτηση. Το Φράγμα να λειτουργήσει, όπως όλα τα μεγάλα αντίστοιχα έργα της χώρας, με την ευθύνη του Υπουργείου, χωρίς κανένα επί πλέον κόστος στην τιμή του νερού. Το δικαιούται η κοινωνία και οι δημότες μας.
  2. Οι Δήμοι να διαχειριστούν το νερό του Φράγματος και μόνο. Προς τούτο, να συστήσουν Φορέα Διαχείρισης νερού, που μπορεί να είναι και μία Υπηρεσία της ΔΕΥΑΠ, με το ελάχιστο τεχνικό προσωπικό και ελάχιστο κόστος, χωρίς επί πλέον Διοικητικό-λειτουργικό κόστος. Θα έχει την ευθύνη της κατανομής των ποσοτήτων διυλισμένου και αδιύλιστου νερού στους ωφελούμενους Δήμους. Μία τέτοια Υπηρεσία μπορεί να συσταθεί με την ολοκλήρωση του έργου και την έναρξη της απόδοσης του νερού για χρήση.

Θεωρούμε ότι η πρόταση μας αυτή, είναι και ρεαλιστική και αναγκαία, δεν επιβαρύνει το κόστος του νερού, είναι αναγκαία και θα γίνει, ακόμα και αν εφαρμοσθεί πλήρως η πρόταση της Δημοτικής Αρχής. Θα μας αποδεσμεύσει από τις επικίνδυνες, κοστοβόρες και ανέφικτες προτάσεις του Υπουργείου. Κατά τα άλλα, αποδοκιμάζουμε πλήρως και την αντιμετώπιση του θέματος, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, από τις παρατάξεις του μνημονιακού τόξου και τις ανέξοδες φωνασκίες και ύβρεις που σημειώθηκαν στο τέλος της συζήτησης. Ορισμένοι, στον προεκλογικό πυρετό τους, χάνουν την στοιχειώδη ψυχραιμία και ανθρώπινη συμπεριφορά."