Σε μια προκλητική ενέργεια προέβη ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ίλιρ Μέτα.

Επισκέφθηκε την ΠΓΔΜ και φωτογραφήθηκε με αλβανόφωνους της περιοχής, κάνοντας τον χαρακτηριστικό σήμα του αλβανικού εθνικισμού και της «Μεγάλης Αλβανίας». Μαζί του και ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ.

Σε ανάρτηση σου στο Facebook ο Μέτα έγραψε ως λεζάντα στις φωτογραφίες: «Στην επίσκεψη μου στα Σκόπια γνώρισα δεκάδες αδέρφια με αλβανικό αίμα».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το star.gr εξηγήσεις γιατί πληρώθηκαν τα έξοδα της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τον δήμο Δρόπολης, ζητούν οι αλβανικές αρχές.

Με έγγραφό τους ζητούν από τον δήμαρχο Δρόπολης να απαντήσει γιατί τα έξοδα της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα πληρώθηκαν από τον δήμο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Θεοφάνης Μαλκίδης στο star:

«Μέσα σε αυτό το κλίμα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα το γεγονός ότι οι αλβανικές αρχές εγκαλούν το δήμαρχο Δρόπολης ούτε λίγο ούτε πολύ να απολογηθεί επειδή οι φτωχοί γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα δεν πλήρωσαν μόνοι τους τα έξοδα της κηδείας, αλλά τους βοήθησε ο δήμος».

Η Υφ. Εξωτερικών της Αλβανίας, Άρτεμις Ντράλο , που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και κατάγεται από οικογένεια βορειοηπειρωτών ρωτήθηκε κατά πόσο οι Αλβανοί ασκούν τρομοκρατία στους Βορειοηπειρώτες. Σε δήλωσή της στο ΑΠΕ απέφυγε να τοποθετηθεί. «Εκπροσωπώ τη μειονότητα γιατί είμαι και η ίδια από αυτά τα μέρη αλλά εδώ εκπροσωπώ την Αλβανία και δεν θα ήθελα να απαντήσω».