Στα μαύρα πανιά είναι οι αγρότες ελαιοπαραγωγοί της δυτικής Αχαΐας. 

Δεν φτάνει που το φετινό λάδι δεν βγαίνει και θα είναι κακό σε ποιότητα και λιγοστό σε ποσότητα, ήρθε και η ειδοποίηση από τον ΕΛΓΑ, σύμφωνα με την οποία οι παραγωγοί της περιοχής δεν θα πάρουν τις αποζημιώσεις που ήλπιζαν και περίμεναν από τις καταστροφές που έγιναν σε καλλιέργειες. 

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, ο λόγος που δεν θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις είναι ότι το ποσοστό των ζημιών στην περιοχή μετά τους έλεγχους που έγιναν εκτιμήθηκε κάτω του 20%. Το γεγονός αυτό έχει ήδη προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις μεταξύ των αγροτών της περιοχής που δεν μπορούν να καταλάβουν τα κριτήρια του ΕΛΓΑ. 

Οι ελιές της περιοχής έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από καταρρακτώδεις βροχές, καταιγίδες, χαλάζια, ανεμοθύελλες που κατά καιρούς έχουν πλήξει την δυτική Αχαΐα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αιτήσεις για αποζημιώσεις είχαν φτάσει τις 3.500, αριθμός που καταδεικνύει το μέγεθος της καταστροφής των ελιών στην περιοχή. 

Οι αγρότες ήδη ξεκινούν συζητήσεις πάνω στο θέμα και τις διαδικασίες εκείνες προκειμένου να δικαιωθούν, διαφορετικά θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.