Ο Αχαιός πρώην Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κοινή γνώμη πληροφορήθηκε με έκπληξη πριν από λίγες ημέρες ότι η διοίκηση του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας προχώρησε στην ακύρωση του διαγωνισμού «για την εγκατάσταση και συντήρηση γεννητριών παραγωγής αερίου ιατρικού οξυγόνου», καθώς υπήρξαν βάσιμες υπόνοιες για φωτογραφικούς όρους στη διαδικασία.

Από την μία πλευρά διαπιστώνουμε με ικανοποίηση ότι μετά από τα δημοσιεύματα του Τύπου αφυπνίστηκε η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας που έδωσε εντολή να παγώσει η διαδικασία, καθώς τα καταγγελλόμενα κρίθηκαν σοβαρά και το τίμημα της προμήθειας υψηλό. Ωστόσο, δεν μπορώ να κρύψω τον προβληματισμό μου για την εξέλιξη που θα είχε η υπόθεση εάν δεν προχωρούσε σε βάθος η δημοσιογραφική έρευνα. Το πιθανότερο είναι ότι θα είχαμε άλλη μια υπόθεση ανάλογη με εκείνες που επιβάρυναν οικονομικά το δημόσιο σύστημα υγείας. Υπενθυμίζω ότι το θέμα είχε αναδείξει στο παρελθόν και η ΔΑΚΕ εργαζομένων του νοσοκομείου χωρίς ωστόσο να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα.

Εκτιμώ ότι οι διοικήσεις της 6ης ΥΠΕ και του ιδρύματος οφείλουν να διερευνήσουν εξονυχιστικά τη συγκεκριμένη υπόθεση, να εξετάσουν αν προκύπτουν διοικητικές ευθύνες και να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για το πώς και ποιοι κατάφερναν όλα αυτά τα χρόνια στην επιρροή των όρων του διαγωνισμού. Κυρίως, όμως, οφείλουν να διασφαλίσουν ότι δεν θα επαναληφθεί κάτι ανάλογο στο μέλλον.