"Μπορεί να μην κέρδισα το πρώτο βραβείομ αλλά σίγουρα νιώθω νικήτρια από την αγάπη, την υποστήριξη και το ενδιαφέρον που μου δείξατε! Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά"! 

Αυτά ήταν τα λόγια της Πατρινής εικαστικού, Μαρίας Γούτα στην τελετή απονομής των Παγκόσμιων Βραβείων Τέχνης, στο διαγωνισμό Global Arts, όπου η ίδια κατάφερε να συμμετάσχει στην τελική του φάση, στην κατηγορία της ζωγραφικής. 

Η Μαρία Γούτα από την Πάτρα δεν μπόρεσε να πάρει ένα από τα βραβεία, αφού η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού δεν την είχε μέσα στις επιλογές της, όμως η συμμετοχή της και μόνο σε μία τέτοια διοργάνωση, στο πιο σύγχρονο κέντρο της διεθνούς οικονομίας και παγκόσμιας τέχνης, όπως είναι το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, είναι από μόνη της μία επιτυχία τόσο για την Πάτρα, όσο και για την Ελλάδα. 


Η Πατρινή εικαστικός, έζησε μια υπέροχη βραδιά που τελέστηκε στο FIVE Palm Jumeirah Hotel και μιλώντας στο patrasevents.gr για την εμπειρία της τόνισε τα εξής: "Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά, πολύ καλά οργανωμένη, σε έναν υπέροχο χώρο. Καλλιτέχνες και γκαλερίστες  από όλο τον κόσμο παρευρέθησαν στην τελετή και είδαν από κοντά όλα τα έργα των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στην τελική φάση".

Καταλαβαίνει κανείς, δηλαδή, πόσο σημαντική ήταν η συμμετοχή της σε αυτό το διαγωνισμό, αφού πλέον το όνομά της ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου για τους φίλους της τέχνης. 


Η ίδια αισθάνεται γεμάτη από αυτή την εμπειρία και σίγουρα μόνο κερδισμένη βγήκε από τη συμμετοχή της, με τον κόσμο να δείχνει την αγάπη του στα έργα της, περνώντας την με τη ψήφο του στην τελική φάση, εκεί όπου πριν από την μεγάλη βραδιά η Μαρία Γούτα ήταν από τις καλλιτέχνιδες που είχε συζητηθεί. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι επίτιμος προσκεκλημένος της βραδιάς ήταν ο Σεΐχης του Αμπού Ντάμπι, ο οποίος υποστηρίζει το δημιουργικό τομέα σε μεγάλο βαθμό. "Σίγουρα ήταν μία μεγάλη βραδιά και μια μοναδική εμπειρία που θα θυμάμαι για όλη μου τη ζωή" καταλήγει η Μαρία Γούτα.