Την τιμητική του έχει ο Προμηθέας Πατρών στις κλήσεις της ΕΟΚ για τις επόμενες αναμετρήσεις της Εθνικής Ελλάδος, με την Γερμανία (30/11 στην Πάτρα) και με την Σερβία (3/12 στο Βελιγράδι), στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο, στην Κίνα, το 2019. 

Στα 14 ονόματα που έχουν κληθεί τα τρία προέρχονται από την Πατρινή ομάδα, απόδειξη ότι το ομοσπονδιακό τιμ της εθνικής παρακολουθεί από κοντά την εκπληκτική πορεία του Προμηθέα, σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Πιο συγκεκριμένα, στους εκλεκτούς του Σκουρτόπουλου, συμπεριλαμβάνονται ο Νίκος Γκίκας, ο Χρήστος Σαλούστρος και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης. Όλα τα ονόματα των παικτών  που έχουν κληθεί στην ομάδα για τους αγώνες αυτούς είναι τα εξής: 

Γιάννης Αθηναίου, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Χάρης Γιαννόπουλος, Νίκος Γκίκας, Αντώνης Κόνιαρης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Μιχάλης Λούντζης, Δημήτρης Μαυροειδής, Βασίλης Μουράτος, Γιάννης Μπουρούσης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Χρήστος Σαλούστρος, Μιχάλης Τσαϊρέλης και Λίνος Χρυσικόπουλος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εθνική ομάδα έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης. Οι παίκτες θα συγκεντρωθούν το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας στο ΟΑΚΑ για την έναρξη της προετοιμασίας της «γαλανόλευκης». 

Low - key ο Νίκος Γκίκας

Στο μεταξύ το Basketball Champions League παρουσίασε τα power rankings των ομάδων του.

Μέσα σε αυτό ειδικός λόγος γίνεται για τον Νίκο Γκίκα, τον αρχηγό του Προμηθέα, ενώ η Πατρινή ομάδα ανέβηκε από την θέση 10 στην θέση 6. Συγκεκριμένα το άρθρο γράφει για τον Προμηθέα Πατρών: «Η καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης, με την ομάδα να έχει 11.7 κλεψίματα ανά αγώνα. Ο Προμηθέας αποδεικνύει ότι ανήκει εδώ. Ο Νίκος Γκίκας είναι low - key και κάνει μια εκπληκτική χρονιά, και μπορεί να μετρά 8.5 πόντους κατά μέσο όρο, ωστόσο έχει 2.0 κλεψίματα και 5.8 ασίστ».