Τα κλαδιά από τα δέντρα και τα διάφορα σκουπίδια που συμπληρώνουν το σκηνικό, εκεί στην γωνία της Ασημάκη Φωτήλα με τον Παναχαϊκού, δεν είναι... χθεσινά, ούτε προέκυψαν μετά την απεργία των εργαζομένων της καθαριότητας.

Υπάρχουν στο σημείο εδώ και ένα τουλάχιστον ένα μήνα. Τι θα γίνει με την περίπτωσή τους, θα τα μαζέψει κάποιο συνεργείο του Δήμου; Όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής τον τελευταίο χρόνο το συγκεκριμένο σημείο, γεμίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα από διάφορα σκουπίδια, κλαδιά, χόρτα, πεταμένα ρούχα, μπιντέδες, καναπέδες και αρκετά ακόμα.

Όποιος δεν θέλει κάτι το αφήνει εκεί. Αποτέλεσμα αυτού η γωνία να είναι το περισσότερο χρονικό διάστημα απροσπέλαστη, με τους πολίτες να κάνουν το κασκαντέρ κάθε φορά ή να αναγκάζονται να πάνε από τον δρόμο. Πρόκειται για το χρονικό μιας ταλαίπωρης γωνίας της συγκεκριμένης περιοχής της Πάτρας.

Μιας γωνίας που είναι αρκετά συχνά εστία μόλυνσης, ενώ το σημείο του πεζοδρομίου αποτελεί παγίδα για τους πεζούς αφού έχει λακκούβες, πλακάκια που έχουν ξεκολλήσει και φλούδες από φρούτα που άνετα αν τα πατήσεις τρως τα μούτρα σου. Για να μην μιλήσουμε για την εικόνα καθαριότητας που υπάρχει στο σημείο.

Συχνά - πυκνά οι ρακκοσυλέκτες βγάζουν σκουπίδια από τους κάδους και τα αφήνουν πεταμένα, παίρνοντας ότι τους φανεί χρήσιμο, με αποτέλεσμα να κάνουν πάρτι οι γάτες και τα ποντίκια. Τα συγκεκριμένα, ωστόσο, κλαδιά, δεν είναι ούτε από πολίτες, ούτε από ζητιάνους και αστέγους. Είναι από τα συνεργεία του Δήμου. Θα τα πάρει επιτέλους κανείς;