Ποιος είπε ότι η ομορφιά και οι σέξι εμφανίσεις δεν μπορούν να συνδυαστούν με το μυαλό; Ποιος είπε ότι όταν έχεις ένα έντονο night life και δείχνεις ότι περνάς καλά, δεν μπορεί ταυτόχρονα και να σπουδάζεις πετυχαίνοντας τον στόχο σου;

Το παράδειγμα της 27χρονης Μυρσίνης Παπανικολάου είναι χαρακτηριστικό. Το προφίλ της στα social media είναι αρκετά ενεργό και ιδιαίτερα δυναμικό. Είναι γεμάτο από φωτογραφίες από τις νυχτερινές της εξόδους, από τα ταξίδια που έχει κάνει και από την κοινωνική της ζωή που είναι ιδιαίτερα δραστήρια, δείχνοντας ότι ξέρει να διασκεδάζει ταν νιάτα και την ζωή της.

Οι φωτογραφίες της στο facebook παραπέμπουν περισσότερο σε ένα φωτομοντέλο, ενώ είναι αρκετά σέξι, όπως και το ντύσιμο της. Η ίδια όμως είναι παθολόγος στο επάγγελμα, έχει τελειώσει την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, μία από τις δυσκολότερες σχολές του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της πόλης μας και αυτή τη στιγμή εργάζεται ως ιατρός στο νοσοκομείο Ασκληπείο της Βούλας, στην Αθήνα.


Την πόλη μας την έχει γνωρίσει ως φοιτήτρια και την αγαπήσει, ενώ ζει μόνιμα στην Αθήνα από όπου άλλωστε και κατάγεται.

Η περίπτωση της, ασφαλώς και παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον. "Από μικρή αγάπησα την ιατρική. Μεγάλωσα, άλλωστε, σε ένα ιατρικό περιβάλλον, διότι ο πατέρας μου και ο αδελφός μου είναι ιατροί" τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr.

"Πάντοτε λοιπόν τους θαύμαζα και είχα μέσα μου το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς, το οποίο για όσους το έχουν νιώσει, ξέρουν ότι προσφέρει ηθική ικανοποίηση. Όντας άριστη μαθήτρια από το σχολείο είχα όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ασχοληθώ με αυτό που πάντα ήθελα".

Από τις πρώτες κουβέντες καταλαβαίνει έτσι κανείς ότι η Μυρσίνη Παπανικολάου είναι κάτι περισσότερο από ένα απλά όμορφο κορίτσι που του αρέσει να περνάει καλά στην ζωή του. Δείχνει μία καλλιέργεια και είναι αρκετά προσγειωμένη στις απαντήσεις της.


"Στην Πάτρα πέρασα τα πιο όμορφα, ξένοιαστα και ανέμελα, αλλά και γλυκά μου χρόνια" μας λέει μιλώντας για την φοιτητική της ζωή και τις αναμνήσεις της από την πόλη μας.

"Πάντα θα θυμάμαι τις πρώτες μου φιλίες στο Πανεπιστήμιο, πολλές από τις οποίες έχω κρατήσει, τους έρωτες, το Πατρινό Καρναβάλι και την διασκέδαση στην πόλη αυτή. Αυτό που μου έχει μείνει ότι οι άνθρωποι στην Πάτρα είναι αυθόρμητοι και ζεστοί. Οι Πατρινοί φλερτάρουν έντονα και είναι αυθεντικοί.

Στην Αθήνα οι αποστάσεις είναι μεγαλύτερες και εύκολα χάνονται οι άνθρωποι μεταξύ τους, άρα υπάρχει και μεγαλύτερη ανωνυμία, δεν ασχολείται ο ένας με τον άλλο. Η Πάτρα ήταν πάντα για μένα μία ζεστή και φιλόξενη πόλη που με βοήθησε στο να διαμορφώσω την προσωπικότητα μου, να γίνω περισσότερο δυναμική και αυτόνομη, αλλά και να γνωρίσω καλύτερα τον ίδιο μου τον εαυτό".

Όπως καταλαβαίνει εύκολα κάποιος μέσα από τα λόγια της η Πάτρα είναι πάντα στην καρδιά της και την αγαπάει πολύ.


Αυτό που εκτιμά σε έναν άνδρα είναι η αμεσότητα του. "Μου αρέσουν οι άνδρες που ξέρουν τι θέλουν και πως να το διεκδικήσουν. Για να με  προσεγγίσει ένας άνδρας, αρκεί να με πλησιάσει με κομψό και όμορφο τρόπο, να είναι αυθόρμητος, ειλικρινής και να έχει χιούμορ. Εκτιμώ πολύ τις ευγενικές και ρομαντικές χειρονομίες, όπως ένα ωραίο μπουκέτο τριαντάφυλλα. Μου αρέσει ο ρομαντισμός σε μία σχέση, τον θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι της".

Οι άνδρες όταν την κοιτάζουν προσέχουν κυρίως το χαμόγελο της, αλλά και το σώμα της. "Αρχικά τους κερδίζει το χαμόγελο μου, σίγουρα ένα ωραίο γυμνασμένο σώμα βοηθάει και ασχολούμαι αρκετά χρόνια με τη γυμναστική, αερόβια και βάρη, γιατί πιστεύω ότι ένα υγιές πνεύμα υπάρχει μόνο σε ένα υγιές σώμα.

Η γυμναστική συντελεί στο να ζούμε καλύτερα με πιο υγιεινές συνήθειες και βοηθάει στην σωματική και ψυχική μας ευεξία" τονίζει και συμπληρώνει: "Στην πορεία ξέρω ότι όταν με γνωρίσουν, θα τους κερδίζει σίγουρα και η προσωπικότητα μου".


Στην δουλειά της έχει τύχει να την φλερτάρουν ασθενείς της ή ακόμα και συνάδελφοι της. "Μου κάνουν κομπλιμέντα, αλλά με όμορφο τρόπο, ποτέ με άσχημο ή χυδαίο.  Άλλωστε, ο χαρακτήρας που δείχνω πάνω στην εργασία μου και η ίδια η φύση του επαγγέλματος δεν επιτρέπει και ούτε δίνει παραπάνω δικαιώματα στον καθένα".

Η 27χρονη αγαπάει αυτό που κάνει και αυτό φαίνεται και μέσα από τα λόγια της: "Ως γιατρός είμαι σοβαρή στο επάγγελμα που ασκώ το οποίο είναι και λειτούργημα και έχει μεγάλη ευθύνη. Επίσης απαιτεί αφοσίωση και πρέπει διαρκώς να είσαι επαρκής στο γνωστικό σου επίπεδο και να προσθέτεις και νέες γνώσεις".


Όσο για το γιατί είναι τόσο δραστήρια με τα socila media, αλλά και γενικότερα για το φαινόμενο της εποχής, τονίζει: "Είναι ένας τρόπος να μοιράζεσαι όμορφες στιγμές σου με φίλους σου αλλά και με άτομα που δεν γνωρίζεις. Τροφοδοτεί αρκετά πιστεύω το ναρκισσισμό στην εποχή μας και την εμμονή με την τέλεια εικόνα του εαυτού μας, καθώς και την καταναλωτική μανία για διάφορα υλικά αγαθά.

Αρκετές φορές είναι και ένας τρόπος να συνομιλεις με τους φίλους σου, αν και προσωπικά προτιμώ την άμεση επαφή. Τελευταία έχει γίνει και μέσο για φλερτ η νέες γνωριμίες. Ειλικρινά προτιμώ πολύ περισσότερο να έρθει και να μου μιλήσει κάποιος εκ του φυσικού πάρα πίσω από την οθόνη του υπολογιστή, όπου ο καθένας μπορεί να προσποιηθεί ότι είναι ο οποιοσδήποτε".