Η Κτηματική Υπηρεσία Αχαΐας με έγγραφό της ενημέρωσε τον Δήμο Πατρέων, ότι: «προχώρησε στην έκδοση σχετικού Πρωτοκόλλου κατεδάφισης τμήματος της οδού Ποσειδώνος στην περιοχή του Ρίου. Επίσης, για τις παραλιακές οδούς στις περιοχές Ροΐτικα, Μονοδενδρίου και Βραχνεΐκων καθώς και για τις περιοχές Ρίο – Άγ. Βασίλειο, η υπηρεσία προβαίνει στην έκδοση των σχετικών πρωτοκόλλων κατεδάφισης». Όπως αναφέρεται στο έγγραφο «οι παραλιακοί δρόμοι βρίσκονται εντός των κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού και παραλίας οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε έχουν υποστεί διάβρωση με πιθανότητα κινδύνων για την διέλευση οχημάτων και πεζών.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας καλούμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να προβείτε άμεσα σε ενέργειες αρμοδιότητάς σας σχετικά με την ολική διακοπή της κυκλοφορίας στις παραπάνω παραλιακές οδούς προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και απώλεια ανθρώπινης ζωής».

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με επιστολή του στην Κτηματική Υπηρεσία Αχαΐας –την οποία κοινοποιεί μεταξύ άλλων, στην Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, στον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας–αναφέρει τα εξής:

Στο τελευταίο έγγραφο σας διατυπώνετε για πρώτη φορά την ασαφή και ατεκμηρίωτη πρόθεσή σας να προβείτε σε έκδοση πρωτοκόλλου κατεδάφισης (προφανώς, αν αυτό εννοείτε) της παραλιακής οδού των περιοχών πρώην κοινοτήτων και δήμων Ροϊτίκων – Μονοδενδρίου και Βραχνεΐκων, στην «ύπαρξη»  της οποίας επί λέξει αναφέρεστε.

Προφανώς δεν έχετε αντιληφθεί ότι η εν λόγω παραλιακή οδός έχει κατασκευαστεί από το Ελληνικό Δημόσιο ή άλλους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης,  και λειτουργεί προ πολλών δεκαετιών.

Φρονούμε ότι αν προβείτε σε κατεδάφιση του δρόμου αυτού θα υποπέσετε σε σοβαρές παραβάσεις διατάξεων του  Συνταγματικού, Διοικητικού και του Ποινικού Δικαίου.

Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μας".

Η νέα παρέμβαση του Υπουργείου Οικονομικών, που έρχεται ως συνέχεια της δίωξης σε βάρος της Δημοτικής Αρχής επειδή διαμόρφωσε το νέο πάρκο στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου, προκαλεί τεράστια προβλήματα στους κατοίκους και τους επαγγελματίες των παραπάνω περιοχών.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έχει την ευθύνη για το ατέλειωτο μπαράζ διώξεων κατά της Δημοτικής Αρχής. Ήδη έχει  ασκηθεί δίωξη κατά της Δημοτικής Αρχής για τις εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος της παραλιακής του Ρίου (Ποσειδώνος) τον Φεβρουάριο του 2018, που είχε υποστεί σοβαρές ζημιές εξαιτίας της κακοκαιρίας, προκειμένου να προστατευθεί η ζωή των διερχομένων, οδηγών και πεζών.

Ο Δήμαρχος και όλη η Δημοτική Αρχή δεν τρομοκρατούνται. Μαζί με τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών, αλλά και το λαό της Πάτρας δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω, γιατί οι συγκεκριμένοι, πολυσύχναστοι δρόμοι εξυπηρετούν καθημερινά χιλιάδες διερχόμενους.