Η μεγάλη στιγμή πλησιάζει για την Πατρινή εικαστικό Μαρία Γούτα. Την Τετάρτη στις 21 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση και η απονομή βραβείων στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Τέχνης 2018.

Η έκθεση θα λάβει χώρα στο "FIVE Palm Jumeirah Hotel", στο Ντουμπάι, με την Πατρινή εικαστικό να διεκδικεί το πρώτο βραβείο στην κατηγορία ζωγραφικής. Για την απονομή των βραβείων θα αποφασίσει η κριτική επιτροπή που αποτελείται από σημαντικά ονόματα της τέχνης.

Η Μαρία Γούτα θυμίζουμε ότι κατάφερε να περάσει στην τελική φάση του διαγωνισμού βγαίνοντας δεύτερη σε ηλεκτρονική ψηφοφορία από το κοινό, έχοντας έτσι την ευκαιρία να πετύχει μία σημαντική διάκριση για την χώρα, αλλά και για την πόλη από την οποία προέρχεται, την Πάτρα.

Τα έργα της, πάντως, έχουν προκαλέσει ήδη μία ιδιαίτερη αίσθηση στον κόσμο της τέχνης, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε μία χώρα που συγκεντρώνει πάνω της το ενδιαφέρον της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά όπως γίνεται πάντα σε μέρη που βρίσκονται σε οικονομική ανάπτυξη και το ενδιαφέρον του πολιτισμού και της σύγχρονης τέχνης.

Η Πατρινή εικαστικός συμμετείχε στην έκθεση "The Sea" που γίνεται στο "The Mall World Trade Center Art Hub Gallery" στο Abu Dhabi, στην δεύτερη μεγάλη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Έτσι, η μεγάλη στιγμή φτάνει για την Πατρινή εικαστικό και σίγουρα οι ευχές των Πατρινών είναι μαζί της, έστω και αν βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά, ελπίζοντας ότι θα είναι αυτή που θα καταφέρει να πάρει το πρώτο βραβείο, σε έναν τόσο σημαντικό διαγωνισμό με διεθνές και παγκόσμιο βεληνεκές.

(Οι φωτογραφίες είναι από τα εγκαίνια της έκθεσης "Τhe Sea").