Οι γονείς των μαθητών της Πάτρας στηρίζουν στον αγώνα τους τις σχολικές καθαρίστριες. Αυτό τουλάχιστον τονίζει σε ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων.

Πιο αναλυτικά: "Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων με αφορμή την κήρυξη από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος(Ο.Ι.Υ.Ε.) 48ωρης Πανελλαδικής Απεργίας στον κλάδο των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δημοσίων Σχολείων, τη Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, έχει να επισημάνει τα εξής: Το πρόβλημα της υγιεινής και καθαριότητας των σχολείων είναι εξαιρετικά σημαντικό και μας αφορά όλους γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς.

Οι Εργαζόμενες στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων αγωνίζονται καθημερινά και μέσα σε αντίξοες συνθήκες, εδώ και πολλά χρόνια, ώστε οι μαθητές μας και οι εκπαιδευτικοί να διαβιούν σε ένα υγιεινό και καθαρό σχολικό περιβάλλον. Στο δήμο μας λειτουργούν 257 σχολικές μονάδες, όπου φοιτούν 30.000 μαθητές και μαθήτριες περίπου και διδάσκουν πάνω από 4.000 εκπαιδευτικοί.

Από το σύνολο των 250 περίπου καθαριστριών-καθαριστών οι περισσότεροι από αυτούς ,απασχολούνται με το καθεστώς της σύμβασης ανά αίθουσα. Η σχέση εργασίας τους είναι για 10 μήνες ετησίως και η αμοιβή τους δεν ξεπερνά τα 200-300 ευρώ κατά μέσο όρο μηνιαίως.

Ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες η Πολιτεία τις θεωρεί εργολάβους καθαρισμού κατ’ αποκοπή και δεν έχουν ούτε το στοιχειώδες δικαίωμα στην άδεια, στην ασθένεια ή στη μητρότητα. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον δίκαιο αγώνα τους για σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα".