Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το 7ο ετήσιο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας , το οποίο πραγματοποιείται αδιάλειπτα από το 2012 και έχει πλέον καταστεί θεσμός στα δρώμενα της πόλης ως η κορυφαία εκδήλωση του είδους.

Το φετινό Συνέδριο εστιάζει στη διασφάλιση της βιωσιμότητας αγροδιατροφικών επιχειρήσεων, μέσω υιοθέτησης υπεύθυνων πρακτικών και εφαρμογής προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Παράλληλα το Συνέδριο επικεντρώνεται στον κρίσιμο τομέα της αλυσίδας γεωργικών εισροών που αφορούν την πρωτογενή παραγωγή. Η ανάγκη για εγγυημένη πρόσβαση σε προϊόντα διασφαλισμένης ποιότητας και ποσότητας σε καθορισμένες τιμές, έχει επαναφέρει δυναμικά στο προσκήνιο τη συμβολαιακή γεωργία. Με την παρουσίαση χαρακτηριστικών εφαρμογών θα αναδειχθούν τα οφέλη, οι προοπτικές και οι προκλήσεις των συμβολαίων παραγωγής.

Όπως και στα προηγούμενα συνέδρια, έτσι και φέτος, αναμένεται να συμμετάσχει σημαντικός αριθμός διακεκριμένων επιχειρηματιών, υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων, εκπροσώπων του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, του κλάδου των δικτύων διανομής, αγροτικών συνεταιρισμών και τοπικών φορέων, επιστημόνων και στελεχών της αρμόδιας πολιτικής και διοικητικής ηγεσίας της χώρας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο θα αναρτηθούν σύντομα.