Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς ότι η Ρωσία δεν είχε ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ το 2016.

Αυτό μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, αναφερόμενο σε μια σύντομη συνομιλία που είχαν σε μια διεθνή σύνοδο στη Σιγκαπούρη.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε εν συντομία, κατά τη συνάντησή του με τον Πενς την περασμένη εβδομάδα, στα ζητήματα που θέλει να συζητήσουν με τον αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Αργεντινή (30ή Νοεμβρίου-1η Δεκεμβρίου), σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πενς ήγειρε ξανά το θέμα της ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές, κάτι που οι Αμερικανοί επαναλαμβάνουν αέναα σαν «ψαλμό», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, κι ο Πούτιν τον διαβεβαίωσε πως «το ρωσικό κράτος δεν είχε καμία σχέση (...) και δεν μπορεί να έχει καμία ανάμιξη» σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία σε άλλες χώρες, πάντα κατά τον Πεσκόφ.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Πεσκόφ έκρινε επίσης ότι δεν διαφαίνονται ελπίδες προόδου στη διμερή σχέση: αντιθέτως, «δεν αναμένεται καμία».

Κατά το TASS, ο Πούτιν εξέθεσε από την πλευρά του στον Πενς μια σειρά ανησυχιών της Μόσχας, για την Ουκρανία, τη Συρία και το Ιράν, αλλά και τη συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα και τους πυραύλους μέσου βεληνεκούς (INF), από την οποία ο Τραμπ ανακοίνωσε πρόσφατα πως οι ΗΠΑ αποσύρονται, κατηγορώντας τη Μόσχα πως την παραβιάζει.