Το Parts Patras Arts είναι ένα μουσικό και καλλιτεχνικό εργαστήρι, που λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της Γαβριέλλας Πούπα. Στο Parts Patras Arts πραγματοποιούνται εκτός από μαθήματα μουσικής και πολλά άλλα εργαστήρια και σεμινάρια, που αφορούν οποιαδήποτε μορφή επιστήμης και τέχνης. Στον χώρο λοιπόν αυτόν γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας ενός γυναικείου φωνητικού συνόλου, που ονομάζεται Partners. Οι Partners συναντιούνται κάθε Πέμπτη και εκφράζονται και τραγουδούν κάνοντας διαδρομές σε ένα ταξίδι γεμάτο νότες και φωνές. Οι Partners ήρθαν όχι μόνο για να μείνουν, αλλά και για να μεγαλώσουν! Σήμερα στις Σελίδες Ημερολογίου συστήνονται. Mιλούν για τον εαυτό τους, τη μουσική και την εμπειρία τους στις Partners, ενώ δεν διστάζουν να προσκαλέσουν και εσάς στην παρέα τους.

Γαβριέλλα

Tα κoρίτσια πίσω από τις Partners!

Είμαι η Γαβριέλλα Πούπα και είμαι μουσικός. Ασχολούμαι με την διδασκαλία πιάνου, θεωρητικών, τραγουδιού και μουσικοκινητικής σε ηλικίες από 1 έως 101 χρονών. Εδώ και χρόνια ήθελα να δημιουργήσω ένα φωνητικό σύνολο, που να λειτουργεί διαφορετικά από τα συνηθισμένα. Στο μυαλό μου είχα τραγούδια που μου άρεσε να ακούω, να τραγουδάω και να παίζω στο πιάνο μου. Έτσι λοιπόν, μετά τη δημιουργία του Parts Patras Arts, του χώρου όπου διδάσκω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά από το 2013, ήρθαν πριν ενάμιση και κάτι χρόνο οι Partners. Οι Partners τραγουδούν διασκευές από Doors και Beatles μέχρι Τσιτσάνη, Σουγιούλ, Αττίκ...Τα κορίτσια διαλέγουν κι εγώ γράφω ό,τι μου ζητούν και ενίοτε ό,τι και όπως το θέλω. Τα απογεύματα της Πέμπτης έχουν πλέον άλλο νόημα για εμάς. Είμαι η Γαβριέλλα και για να κάνω το ψώνιο μου λέω ότι είμαι η μαέστρος των Partners. Δεν νομίζω ότι θα με δείτε ποτέ μπροστά από τις υπόλοιπες, Σίγουρα όμως, θα με δείτε δίπλα τους ή πίσω από το πιάνο.

Είμαι η Μαρία, είμαι νηπιαγωγός και νιώθω τυχερή που κάνω κάτι που με γεμίζει και με ευχαριστεί. Μου αρέσει πολύ το διάβασμα, η φωτογραφία και φυσικά η μουσική! Απο μικρή ηλικία ήμουν σε χορωδίες. Λατρεύω το τραγούδι και πιστεύω πως είναι ο καλύτερος τρόπος έκφρασης. Βρέθηκα στις Partners  πριν απο 1μιση χρόνο. Στις συναντήσεις μας επικρατεί ένα ευχάριστο κλίμα με πολύ γέλιο και τραγούδι! Ενώ είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες -ή μάλλον ακριβώς επειδή είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες- έχουμε φτιάξει μια όμορφη παρέα που συνοδεύει τα απογεύματα της Πέμπτης με πολλή μουσική. Είναι πολύ όμορφο αυτό που έχει καταφέρει η δασκάλα μας, η Γαβριέλλα. Μας δίνει χώρο να αποφασίσουμε όλες μαζί από το ποια τραγούδια θα πούμε μέχρι τις αλλαγές που θα κάνει στα τραγούδια που διασκευάζει.

Αλεξάνδρα

Tα κoρίτσια πίσω από τις Partners!

Ονομάζομαι Αλεξάνδρα Βικάτου και είμαι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Ιωαννίνων.Από μικρή με κέρδιζαν τα παιδιά και γι' αυτόν τον λόγο επέλεξα αυτόν τον κλάδο. Πριν 3 χρόνια ξεκίνησα να παρακολουθώ βιωματικά σεμινάρια, μουσικοκινητικής καιμουσικοθεατρικά στο μουσικό και καλλιτεχνικό εργαστήρι Parts Patras Arts στο πλευρό της δασκάλας μου Γαβριέλλας Πούπα.Τον 3ο χρόνο βέβαια με τράβηξε το τραγούδι και πιο συγκεκριμένα, η γυναικεία χορωδία του Parts Patras Arts.Με τον καιρό γίναμε οι Partners και δεθήκαμε με όλα τα κορίτσια. Μας ενώνει η αγάπη μας για το τραγούδι. Όπως καταλαβαίνετε γίναμε τα κορίτσια της Γαβριέλλας. Αξίζει να τονίσω ότι η χορωδία λειτούργησε πολλές φορές και ως ένα είδος ψυχοθεραπείας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Δεν μπορώ να φανταστώ πλέον την καθημερινότητα μου και τη ζωή μου χωρίς τις Partners και χωρίς τη δασκάλα μας, την Γαβριέλλα!!!

Ελένη Γκίκα είναι το όνομά μου και φιλόλογος το επάγγελμά μου. Αγαπώ πολύ οτιδήποτε έχει να κάνει με τη μουσική. Η Γαβριέλλα είναι για εμένα η αγαπημένη μου καθηγήτρια μουσικής και φίλη εδώ και δέκα περίπου χρόνια (και βάλε). Την εμπιστεύομαι και χαίρομαι να συμμετέχω, όπως μπορώ, στις ιδέες και τα εγχειρήματα της. Έτσι βρέθηκα και στις Partners. Οι πρόβες μας είναι διασκέδαση: τραγούδια, γέλια, συζητήσεις, μουσική. Λόγος για να ξεσηκωθείς ένα κρύο χειμωνιάτικο βράδυ, χωρίς να το μετανιώσεις στιγμή. Ελπίζω η παρέα μας να συνεχίσει να μεγαλώνει και τα τραγούδια μας να εμπλουτίζονται με ακόμη περισσότερες φωνές! Είμαι σίγουρη πως έχουμε μακρύ και μελωδικό δρόμο μπροστά μας και ανυπομονώ για τη συνέχεια!

Μαριάννα

Tα κoρίτσια πίσω από τις Partners!

Ονομάζομαι Μαριάννα Κολλιοπούλου και είμαι 23 ετών. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πάτρα. Είμαι πτυχιούχος νηπιαγωγός του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 2016 που αποφοίτησα εργάζομαι ως νηπιαγωγός πάνω στο αντικείμενό μου. Η επαφή μου με τη μουσική ξεκίνησε στην ηλικία των 10 χρόνων μέσα από μαθήματα αρμονίου και σολφέζ. Στην αναζήτηση σεμιναρίων πάνω στη μουσικοκινητική,για να εξελίξω περαιτέρω τις γνώσεις μου στο αντικείμενό μου, ξεκίνησα να παρακολουθώ το τετράμηνο σεμινάριο μουσικοκινητικής στο Parts Patras Arts από το οποίο έμεινα ενθουσιασμένη. Όταν ολοκληρώθηκε το σεμινάριο, έμαθα για το γυναικείο φωνητικό σύνολο Partners που είχε ήδη σχηματιστεί και θέλησα να συμμετάσχω. Στην αρχή δειλά, έπειτα πιο αποφασιστικά. Ήταν κάτι που αγάπησα από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα. Αυτό πιστεύω ότι οφείλεται αφενός στη θετική επίδραση του τραγουδιού στην ψυχή μου ως ένας τρόπος εκτόνωσης αλλά και έκφρασης συναισθημάτων, αφετέρου στο ρεπερτόριο και στην παρεΐστικη- φιλική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε μαζί με τα κορίτσια και τη Γαβριέλλα, τη συντονίστρια και μουσικό μας που με αγάπη και μεράκι με βοήθησε να ενταχθώ και γω στο χώρο του τραγουδιού. Η πρώτη μας εμφάνιση στο κοινό πραγματοποιήθηκε μέσα από μια μουσική βραδιά του Parts Patras Arts στην οποία συμμετείχαμε και αποκομίσαμε πολλά χειροκροτήματα και ενθουσιασμό από το κοινό.

Είμαι η Ρία Κουτσοπούλου εκπαιδευτικός στο επάγγελμα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πάτρα και διδάσκω Αγγλικά σε ένα Γυμνάσιο και Λύκειο της ορεινής Ηλείας. Στον ελεύθερο χρόνο μου κάνω Pilates, διαβάζω, πλέκω, ακούω μουσική και πάω βόλτες με καλή παρέα. Η μουσική πάντα είχε ξεχωριστή θέση στη ζωή μου. Τραγουδάω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Η γνωριμία μου με τις Partners έγινε το φθινόπωρο του 2017 κι έγινα μέλος μιας όμορφης τρελοπαρέας που περνάει καλά μέσα από τις νότες!

Ασημίνα

Tα κoρίτσια πίσω από τις Partners!

Ονομάζομαι Ασημίνα Μπαϊρακταρη, είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και ανήκω στο γυναικείο φωνητικό σύνολο Partners από την αρχή της δημιουργίας του. Χαίρομαι πολύ για την απόφασή μου αυτή να συμμετέχω στις Partners, καθώς όλα τα κορίτσια έχουν πολύ όμορφες ενδιαφέρουσες και ξεχωριστές προσωπικότητες, με αποτέλεσμα κάθε συνάντηση μας να είναι ένα πολύ ευχάριστο γεμάτο γέλια και μουσική διάλειμμα από τη ρουτίνα μας. Μαζί περνάμε πολύ όμορφες στιγμές, τραγουδάμε τα αγαπημένα μας τραγούδια, πειραματιζόμαστε με διαφορά ειδη, αλλά φυσικά δεν λείπουν και οι εποικοδομητικές συζητήσεις σε κάθε μας συνάντηση. Νιώθω τυχερή που είμαι κι εγώ μέλος αυτού του υπέροχου και πολύ δεμένου φωνητικού συνόλου, διότι μας δόθηκε η ευκαιρία όχι μόνο να εκφράzουμε τα συναισθήματα μας μέσα από τα τραγουδια που αγαπάμε, αλλά και να τα ερμηνεύουμε με τον δικό μας ιδιαίτερο τρόπο.

Είμαι η Μόνικα Νικολοπούλου και είμαι μουσικοπαιδαγωγός. Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην Πάτρα με μια ενδιάμεση στάση για μερικά χρόνια στην Άρτα. Η ενασχόληση μου με τη μουσική ξεκίνησε από την παιδική ηλικία. Ένα ταξίδι μέσα από ωδεία και πτυχία-αρμονία, αντίστιξη, φούγκα, διάβασμα και πάλι διάβασμα-, ως μαθήτρια στο μουσικό σχολείο Πάτρας, ως φοιτήτρια στη Σχολή Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής Άρτας, από όπου αποφοίτησα με ειδικότητες φωνητική και κιθάρα, αλλά και ως καθηγήτρια μαντολίνου. Η αγάπη μου για τα παιδιά, αλλά και το ότι η μουσική είναι μέρος της ζωής μας με οδήγησε στο να εργαστώ σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ, δημόσια και ιδιωτικά, ως μουσικοπαιδαγωγός. Μέλος στις Partners έγινα πέρσι τον Οκτώβρη.

Εύη

Tα κoρίτσια πίσω από τις Partners!

Ονομάζομαι Εύη Ραμπότα, είμαι τελειόφοιτη του Πανεπιστημίου Γεωλογίας Πατρών και είμαι ένα από τα πρώτα μέλη των Partners. Οι Partners είναι ένα φωνητικό σύνολο που αποτελείται από διαφορετικά και πολύ ενδιαφέροντα κορίτσια με τα οποία μοιραστήκαμε πολύ όμορφες στιγμές. Γελάμε πολύ και τραγουδάμε πολύ, μετατρέποντας τη χορωδία αυτή στο πιο ευχάριστο διάλειμμα μιας αρκετά κουραστικής καθημερινότητας. Ήταν μεγάλη μου χαρά να είμαι μέλος ενός συνόλου με το οποίο στις πρώτες μας κιόλας προσπάθειες καταφέραμε να έχουμε ένα τόσο όμορφο και πολύ ενδιαφέρον μουσικό αποτέλεσμα!

Είμαι η Έλενα και είμαι μουσικός. Όταν ήμουν μικρή ο μπαμπάς μου άκουγε σε CD κλασσική μουσική. Περίμενα με ανυπομονησία τη στιγμή που θα έλειπαν όλοι για να βάλω στη διαπασών το 3ο μέρος της σονάτας του σεληνόφωτος και να μιμηθώ τον Beethoven να παίζει σαν τρελός πάνω στο τραπέζι του σαλονιού. Έτσι, αποφάσισα να μάθω πιάνο. Μου άρεσε περισσότερο να αυτοσχεδιάζω παίζοντας παρά έχοντας έναν μετρονόμο να χτυπάει ενοχλητικά μέσα στα αυτιά μου και εγώ να προσπαθώ να μην χάσω κανένα όγδοο (σιγά τα αυγά). Αυτοσχεδίαζα λοιπόν και συνέθετα μελωδίες από πολύ μικρή. Βέβαια με τα χρόνια συνήθισα και τον μετρονόμο καθώς έπρεπε να πάρω το πτυχίο μου στο πιάνο, όπως και έγινε. Ταυτόχρονα συνέχισα τις σπουδές μου στη σύνθεση, που είναι και η μεγάλη μου αγάπη. Ας πάμε όμως πάλι πίσω στα παιδικά μου χρόνια για να σας όμιλήσω για τον λόγο που αποφάσισα να γίνω μία partner. Εκτός από κλασσική μουσική μεγάλωσα με ήχους ρετρό ελληνικών τραγουδιών. Όταν γυρνούσα από το σχολείο πήγαινα στο σπίτι της γιαγιάς, με όλα αυτά τα vintage στοιχεία, μιας άλλης εποχής. Την τηλεόραση με το σεμεδάκι, την πιατέλα στον τοίχο, το μπαρόκ χρυσό ρολόι στη σερβέντα, τα τσαγιερά και ένα τρανζιστοράκι. Ένα τρανζίστορ να παίζει Σογιούλ, Πλέσσα, Κατσαρό, Μουζάκη και μια ΦΩΝΗ, μια βαθιά γυναικεία ακατέργαστη φωνή, να τραγουδά σαν μια άλλη Βάνου άλλοτε μαγειρεύοντας και άλλοτε πλέκοντας. Όλα αυτά με πήραν από το χέρι και μου έδειξαν το δρόμο της μουσικής. Είμαι η Έλενα και είμαι μία Partner, που της αρέσει να τραγουδά με τον δικό της τρόπο, τη δική της φωνή, το δικό της πάθος παλιά σκονισμένα τραγούδια γιατί μιλούν στη ψυχή μου, γιατί είναι ΤΜΗΜΑ μου, είναι Part!!!

Γεωργία

Tα κoρίτσια πίσω από τις Partners!

Ονομάζομαι Γεωργία και είμαι 22 χρόνων. Κατάγομαι από την Άμφισσα, αλλά τα τελευταία 4 χρόνια μένω στην Πάτρα όπου και σπουδάζω στη Φαρμακευτική Σχολή. Η μουσική κατείχε πάντα ιδιαίτερο ρόλο στη ζωή μου. Για έξι χρόνια έκανα μαθήματα πιάνου και στη συνέχεια ήμουν τραγουδίστρια για δύο χρόνια σε ένα νεανικό συγκρότημα του σχολείου μου. Στο φωνητικό σύνολο Partners είμαι λίγους μήνες, αλλά το ευχάριστο κλίμα που επικρατεί μεταξύ μας και η κοινή αγάπη όλων μας για τη μουσική και το τραγούδι με έχει κάνει να νιώσω ότι είμαι μέλος του συνόλου πολύ καιρό! Το τραγούδι είναι για μένα ο καλύτερος τρόπος έκφρασης κάθε συναισθήματος και η ενασχόληση μου με αυτό με κάνει να νιώθω ελεύθερη. Αυτό ακριβώς ένιωσα όταν έγινα μέλος του συνόλου και εύχομαι να συνεχίσουμε όλοι μαζί να δημιουργούμε όμορφες μουσικές και να εκφραζόμαστε με αυτόν τον τρόπο που μας γεμίζει χαρά.

Είμαι η Penny και είμαι καλά. Και είμαι ένα ζωντανό παράδειγμα πως όποιος θέλει να τραγουδήσει, μπορεί, το λέει κι η δασκάλα μου, η Γαβριέλλα. Κι αν πετυχαίνατε πουθενά τη μαμά μου, θα σας το λεγε κι αυτή, κι ας ήμουν το πιο φάλτσο πιτσιρίκι στη γειτονιά! Είμαι νηπιαγωγός και όταν μεγαλώσω θα γίνω διορισμένη νηπιαγωγός - πλακίτσα για να ευθυμήσουμε! Είμαι η Penny, είμαι καλά και είμαι PARTNER!

Οι Partners δεν είναι μόνο η Γαβριέλλα, η Μαρία, η Αλεξάνδρα, η Ελένη, η Μαριάννα, η Ρία, η Ασημίνα, η Μόνικα, η Εύη, η Έλενα, η Γεωργία και η Penny, είναι το κάθε κορίτσι που της αρέσει να τραγουδάει και να εκφράζεται μέσα από σχέσεις φιλίας ή γνωριμίας και συντροφιάς.