Ο Σύλλογος Κρητών Πάτρας «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ», τίμησε την 152η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, με μνημόσυνο που τέλεσε στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Πατρών, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, παρουσία βρακοφόρων.

Για το ιστορικό του Ολοκαυτώματος και τα μηνύματα από την θυσία των υπερασπιστών της Μονής, μίλησε με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο, η δασκάλα των χορευτικών μας Μαριαλένα Βδοκάκη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αχαΐας κ. Ανδρέας Μανωλόπουλος, εκπρόσωπος του Συλλόγου Καλλιπάτειρα σύσσωμο το Δ.Σ του Συλλόγου Κρητών Φοιτητών Πάτρας "Ο Ψηλορείτης", καθώς και πλήθος μελών του Συλλόγου μας και πολλοί φίλοι τους.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, στα γραφεία του Συλλόγου, Δοϊράνης 11 και Αγ. Σοφίας, προσφέρθηκε καφές, αναψυκτικά, τσικουδιά κ.α. και δόθηκε η δυνατότητα στα μέλη του Συλλόγου να επικοινωνήσουν.

Τέλος ολοκληρώνοντας τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 στις 10μ.μ., έγινε συνεστίαση - Κρητικό γλέντι των μελών και φίλων του Συλλόγου στο κέντρο «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ».

"Κέφι και χορός μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είχε το Κρητικό γλέντι που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κρητών Πάτρας το Αρκάδι με το συγκρότημα του καταξιωμένου μουσικού της Κρητικής μας Παράδοσης Δημήτρη Βακάκη...

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι συμμετείχαν στη χθεσινή βραδιά... Ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή τους τον Σύλλογο Κρητών Φοιτητών Πάτρας ο Ψηλορείτης, τον Σύλλογο Κρητών Πύργου, τον Σύλλογο Καλλιπάτειρα και τον Σύλλογο Μεσσηνίων... Επίσης ευχαριστούμε τους χορηγούς της βραδιάς Minoan Lines - ταξιδιωτικό γραφείο της Πατριώτισσα μας της Σταυρούλα Γεωργαντά, το optimal house του πατριώτη μας Αντρέα Μπαράκο, τα κρητικά μαγαζιά Οντάς και Νεμώ, το Ανθοπωλείο Ανεμώνη, τον Πατριώτη μας Νίκο Λεκάκη για τα τσικουδόμελα που μας πρόσφερε, τον πατριώτη μας Γιώργο Γιαλεσακη για την προσφορά του στην λαχειοφόρο μας και την πατριώτισσα μας Μάρω Γεωργιλαδάκη για τα υπέροχα βιβλία με τις μαντινάδες που πρόσφερε στα παιδιά που πέτυχαν στο Πανεπιστήμιο. Το Δ.Σ σας ευχαριστεί για την στήριξη σας και την συμμετοχή σας", αναφέρει η ανακοίνωση.