Δε τρώει πολύ, φροντίζει τη σιλουέτα του για να τον βλέπουν όπως τον ήξεραν δηλώνει ο Πασχάλης Αρβανιτίδης στα 72 του χρόνια. Ο τραγουδιστής μοιράζεται σε συνέντευξη του στον Κώστα Τσουρό και στο «Καλύτερα δε γίνεται» τα όσα συνέβαιναν την εποχή των Olympians, για την αιτία της διάλυσης τους, αλλά και τους λόγους που δεν ενώνονται ξανά για να παίξουν live.

«Οι Olympians έφεραν τα πάνω κάτω στην ελληνική μουσική πραγματικότητα. Πάνω σε αυτό και στους Olympians πάτησε όλη η μετέπειτα μουσική σκηνή που υπάρχει. Πολλές φορές ψάχνω αντιγραφέα του εαυτού μου και δεν βρίσκω. Ούτε καν οι μίμοι δεν με μιμήθηκαν. Κάθε πρώτο όνομα είχε τους αντιγραφείς του. Εμένα δεν με αντέγραψε ποτέ κανείς. Νομίζω γιατί είμαι μοναδικός. Οι Olympians διαλύθηκαν γιατί τελείωσε ο χρόνος της πλάκας μας. Ό,τι κάναμε, το κάναμε για την πλάκα μας, γιατί μας άρεσε. Θέλαμε να δούμε τι θα κάνουμε, γιατί με τη μουσική βαράει πείνα. Βγάλαμε λεφτά αλλά δια του πέντε. Και σταματήσαμε με κοινή απόφαση και πήρε ο καθένας το δρόμο του. Ο μόνος που μπορούσε να πάρει το μουσικό δρόμο, ήμουν εγώ.

Έκανα μια προσπάθεια, ένα εργοστάσιο πλαστικών που κάναμε μαζί με τον Κακαλιάγκο. Απέτυχε. Τα πλαστικά τότε είχαν πέραση. Δουλεύαμε κιόλας στο εργοστάσιο και είχαμε μηχανήματα και μου πήρε η μηχανή το δάχτυλο και μου το έκοψε και έγινε συγκόλληση και έκτοτε μου θυμίζει πως ο θεός με έκανε τραγουδιστή όχι κάτι άλλο.

Δεν μπορούμε πια να ξανακάνουμε το συγκρότημα γιατί ο κόσμος έχει απαιτήσεις από τους Olympians. Δεν μπορούμε να αντεπεξέρθουμε σε αυτές τις απαιτήσεις. Αυτή είναι η αλήθεια. Όσες προσπάθειες έγιναν, απέτυχαν. Προσπαθήσαμε να το κάνουμε πολλές φορές, αλλά βλέπαμε ότι δεν είναι δυνατό να γίνει», ανέφερε ο Πασχάλης Αρβανιτίδης.


Πασχάλης Αρβανιτίδης: «Οι Olympians διαλύθηκαν γιατί...»