Αίσθηση στο χώρο των γυμναστηρίων της Πάτρας, προκάλεσε η ανακοίνωση που ανέβηκε στην σελίδα του Fisico Gym, σύμφωνα με την οποία η επιχείρηση αναστέλλει τη λειτουργία της. Με λίγα λόγια κλείνει.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα γυμναστήρια της αχαϊκής πρωτεύουσας που τα τελευταία 6-7 χρόνια παρουσίασε καινοτόμους τρόπους εκγύμνασης, με ομαδικά προγράμματα που αγαπήθηκαν και άρεσαν στον κόσμο, ενώ διακρίθηκε για τον επαγγελματισμό του, αλλά και για το εξειδικευμένο προσωπικό γυμναστών του.

Η παύση της λειτουργίας ενός τέτοιου γυμναστηρίου έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού αποτυπώνει και με το παραπάνω την κρίση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κλάδο, ειδικότερα από τότε που μπήκαν στην αγορά μεγάλες "αλυσίδες" γυμναστηρίων.


Το patrasevents.gr επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου Ανδρέα Μπαρδούτσο, ο οποίος όπως φάνηκε και μέσα από την ανακοίνωση που αναρτήθηκε, δεν είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του.

"Στην αγορά της Πάτρας πριν από ορισμένα χρόνια υπήρχαν κάποια νοικοκυρεμένα και παραδοσιακά γυμναστήρια που κρατιόνταν όρθια ως επιχειρήσεις γιατί είχαν ανθρώπους που φρόντιζαν τα μέλη και αγαπούσαν αυτό που έκαναν.

Όταν ήρθαμε στην Πάτρα και ανοίξαμε το γυμναστήριό μας, κανένα από αυτά τα γυμναστήρια δεν επηρεάστηκε αρνητικά. Ίσα - ίσα όλοι μαζί προχωρήσαμε προς την ποιότητα, με συνεννόηση μεταξύ μας, μέχρι τη στιγμή που ήρθαν οι φθηνές αλυσίδες. Εμείς, ειδικότερα, είχαμε την υψηλότερη συνδρομή στην αγορά και αυτό για μένα έδειχνε την ποιότητα της δουλειάς μας.

Μέσα σε δύο χρόνια, όμως, η είσοδος στην αγορά των μεγάλων αλυσίδων γυμναστηρίων, γκρέμισε όλο αυτό το οικοδόμημα που είχε στηθεί από τα παραδοσιακά γυμναστήρια. Μάλιστα, παρέσυρε αρκετά από αυτά στο δρόμο που χάραξαν οι αλυσίδες αυτές των γυμναστηρίων, ένας δρόμος που είναι καταστροφικός και αυτό ήδη έχει φανεί.

Ο κόσμος βέβαια από τη δική του πλευρά έκανε την επιλογή του. Προτίμησε το φθηνό, με τις μειωμένες παροχές και την αμφιβόλου ποιότητας εκγύμναση. Είναι δικαίωμά του. Από τη στιγμή που ο κόσμος έκανε την επιλογή του, εμένα δεν μου αρέσει να διαιωνίζω άρρωστες καταστάσεις.

Δεν υπάρχει άλλωστε κάποιος λόγος για να το κάνω αυτό, τη στιγμή που πρέπει να προχωρήσω παρακάτω. Αυτή τη στιγμή 10 στις 10 επιχειρήσεις είναι ζημιογόνες και έχουν χρέη. Για ποιο λόγο να κρατήσεις μια επιχείρηση, όταν αυτή είναι προβληματική;" και προσθέτει: 

"Αυτή τη δουλειά την κάνω εδώ και 30 χρόνια. Με λυπεί που το παραδοσιακό μοντέλο γυμναστηρίου, όπως πλέον φαίνεται, έχει πεθάνει και δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα για την ανάστασή του".

Όσο για την επόμενη μέρα και το βήμα που σκέφτεται να κάνει από εδώ και στο εξής; "Δεν θα ήθελα μιλήσω για κάτι τέτοιο από τώρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο επόμενο βήμα θα δώσουμε βάση σε ένα κλειστό κύκλο ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την ποιότητα, την τεκμηρίωση και την ασφάλεια της άσκησης που βέβαια σχετίζεται με την υγεία τους... Άρα μιλάμε για καθαρή επιστημονικότητα και όχι κομπογιανιτισμο". 


Αναλυτικά η ανακοίνωση του γυμναστηρίου

"Αγαπητά μας μέλη,

Σας ενημερώνουμε πως από σήμερα Σάββατο 17 Νοέμβρη αναστέλλεται η λειτουργία του Fisico.

Όραμά μας μέσα από αυτό το γυμναστήριο ήταν να παρέχουμε μια ποιοτική και αξιοπρεπή παροχή Fitness στα μέλη μας. Προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις, με ηθικό τρόπο και επαγγελματικές προδιαγραφές, με αξιοπρέπεια και ευγένεια να υπηρετήσουμε τον χώρο που αγαπάμε.

Λειτουργήσαμε με νομιμότητα, δώσαμε βάση στην καθαριότητα, την προσωπική φροντίδα, εκπαιδεύσαμε στελέχη με γνώση και πάθος, προσφέραμε όλες τις τελευταίες τάσεις του Fitness και καταφέραμε να συνδυάσουμε την γυμναστική με την παρεΐστικη ατμόσφαιρα και την διασκέδαση.

Δυστυχώς στην παρούσα κατάσταση της αγοράς των γυμναστηρίων, δεν μας δίνεται η δυνατότητα να παρέχουμε τις υπηρεσίες και την ποιότητα που μας χαρακτηρίζουν, δεν δεχόμαστε να υποκύψουμε στην ευτελιστική κατρακύλα των τιμών και στην απαξίωση μιας τόσο σημαντικής παροχής υγείας όπως είναι η γυμναστική.

Βεβαίως ο κόσμος "ψήφισε" και επέλεξε. Δεχόμαστε τις επιλογές του και αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας, με σεβασμό αποχωρούμε από την αγορά αυτή ή τουλάχιστον από αυτό το μοντέλο γυμναστηρίου.

Παραμένοντας ενεργοί στην Πατρινή κοινωνία, θέλοντας να μπορούμε να κοιτάμε τα μέλη μας στα μάτια, αποφασίσαμε την παύση της λειτουργίας του Fisico και ως προς όσους έχουν εκκρεμής συνδρομές επιλέγουμε την επιστροφή των χρημάτων για τις μη παρεχόμενες υπηρεσίες από σήμερα 17 Νοέμβρη 2018 και ως την λήξη της συνδρομής σας.

Για τον λόγο αυτό, όσοι έχουν ενεργή συνδρομή, η οποία λήγει μετά την 17.11.2018, θα ειδοποιηθούν μέσα στις επόμενες μέρες από τους υπεύθυνους του γυμναστηρίου για την τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο κινητό 6944 678121 από Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 με 14.00

Ευχαριστούμε όλους όσους όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν την προσπάθεια μας με την παρουσία τους".