Το πτώμα ενός μετανάστη, προφανώς ενός Αλγερινού, ανασύρθηκε την Παρασκευή νοτιοδυτικά της Σαρδηνίας από την ιταλική ακτοφυλακή, η οποία αναζητεί ακόμη εννέα αγνοούμενους, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων AGI.

Τρεις επιζήσαντες, που επέβαιναν στο ίδιο, ξύλινο πλεούμενο με τον νεκρό και τους αγνοούμενους, ζήτησαν βοήθεια από τις υπηρεσίες διάσωσης στη θάλασσα την Πέμπτη, έπειτα από μια βλάβη.

Οι υπόλοιποι δέκα επιβαίνοντες όμως αποφάσισαν να μην περιμένουν τις ιταλικές υπηρεσίες διάσωσης κι έπεσαν στο νερό για να φθάσουν στην ακτή κολυμπώντας, ανέφεραν οι επιζήσαντες.

Το πλεούμενο που έπλεε ακυβέρνητο με τρεις επιβαίνοντες εντοπίστηκε την Παρασκευή κοντά σε ένα νησάκι από τις υπηρεσίες διάσωσης, οι οποίες κατόπιν ανέσυραν το πτώμα ενός νεαρού άνδρα, σε μικρή απόσταση.

Οι μετανάστες είχαν αποπλεύσει από τη βορειοανατολική Αλγερία, προκειμένου να φθάσουν στις ιταλικές ακτές έπειτα από ένα ταξίδι διάρκειας περίπου δώδεκα ωρών, όπως αποπειρώνται πολλοί άλλοι παράτυποι μετανάστες. Περίπου εξήντα μετανάστες κατάφεραν να αφιχθούν στη Σαρδηνία κάνοντας αυτό το δρομολόγιο την περασμένη εβδομάδα, μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ.