Το ΟροΠαίδιο παρουσιάζει τη διαδραστική παράσταση "Σπίρτο Μολύβι Χαρτί" - για μια τελευταία φορά,αυτό το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στις 18:00.
Ο κύκλος των παραστάσεων για το κοινό κλείνει...σας περιμένουμε να παίξουμε μαζί...μέσα στην καρδιά του Χειμώνα!!!

Με ερέθισμα ιστορίες γραμμένες από τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ανακαλύπτουμε την αλήθεια που κρύβεται στα παραμύθια. 
Μια αλήθεια διαχρονική που συναντάμε ακόμη και σήμερα σε καταστάσεις της σύγχρονης πραγματικότητας, δοσμένη με συμβολικό τρόπο.
Μια αλήθεια που δεν αρκεί να την εξηγήσεις με τη Λογική αλλά μπορείς να την ανατρέψεις, αγκαλιάζοντάς την με τις φωτεινές ακτίνες της αέναης παιδικότητας. 
Μια αλήθεια δίχως τέλος και ένα τέλος διαμορφωμένο μέσα από την ματιά των παιδιών, δίνοντας πνοή σε έναν κόσμο όπως τον ονειρευόμαστε.

“Μέσα στο παγωμένο σούρουπο…

... τριγυρίζει στους δρόμους. Άλλωστε το κρύο μέσα στο σπίτι είναι τόσο τσουχτερό όσο και εκεί έξω. Ένα και μόνο σπίρτο αν άναβε, θα ζεσταίνονταν τα δάχτυλά της.
...πόσο τραντάζουν τα κύματα τη χάρτινη βάρκα, πόσο γρήγορο είναι το νερό… όμως εσύ, μολυβένιε ξένε, ακόμα και μέσα στα σκοτεινά κανάλια του υπονόμου, διατηρείς μια αχτίδα φως μέσα στη γενναία σου καρδιά!
...μια παγωμένη λίμνη, σπασμένη σε χίλια κομμάτια… τόσο μικρά που τρυπώνουν στις καρδιές των ανθρώπων. Και τότε σταματά ο χορός, σταματά η χαρά, σταματά το παιχνίδι. Μονάχα εκείνη μπορεί ακόμα να αντιστέκεται, επειδή είναι αγνή και αθώα… επειδή είναι παιδί.

...και οι τοίχοι γίνονται διάφανοι… και η παράσταση αρχίζει.”

“Δεν αρκεί να ζει κανείς… χρειάζεται φως, ελευθερία κι ένα μικρό λουλούδι”
Χ.Κ. Άντερσεν

Συνεχίζοντας την προσπάθεια μας να προσεγγίσουμε την Παιδαγωγική Διάσταση του Θεάτρου, δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά όχι μόνο να έρθουν σε επαφή με το Θέατρο, αλλά και να εκφραστούν, να φανταστούν και να παίξουν, μετατρέποντάς τα έτσι από παθητικούς δέκτες σε ενεργούς θεατές και παίκτες. Τα παιδιά συμμετέχουν ουσιαστικά και επικοινωνούν άμεσα με τους ήρωες, πότε βοηθώντας τους και πότε “ντύνοντας’’ με έκφραση , κίνηση και λόγο, εικόνες από το έργο.

Κρατήσεις θέσεων: *
ΟροΠαίδιο - Χώρος Καλλιτεχνικών Αναρριχήσεων
2610220034 / 6908278464
Κανακάρη 101β (μέσα στη στοά)

*Ωράριο Λειτουργίας:
Δευτέρα 18:00-21:00 & Τρίτη - Τετάρτη 10:00-13:00 & 17:00-21:00 ή κατόπιν Ραντεβού. 
Εκτός ωραρίου λειτουργίας μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο 6908278464 (Ανδριάνα Ταβαντζή) 

ή με μήνυμα στη σελίδα μας στο fb.