Η Beyonce διέκοψε κάθε επιχειρηματική σχέση με τον μεγιστάνα της αλυσίδας Topshop, Sir Philip Green, που είναι αντιμέτωπος με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, ρατσισμό και bullying.

Το 2016, η τραγουδίστρια είχε λανσάρει την εταιρεία ρούχων Ivy Park, από κοινού με την Arcadia Group του Philip Green. Μετά τις καταγγελίες όμως, η εταιρεία της Beyonce, Parkwood, εξαγόρασε το 50% που κατείχε ο μεγιστάνας. Στην επίσημη ανακοίνωση της Ivy Park σημειώνεται ότι «μετά από συζητήσεις σχεδόν ενός έτους, η Parkwood κατέχει πλέον το 100% των μετοχών της γραμμής ρούχων». Εκπρόσωπος της Arcadia Group επιβεβαίωσε την συναλλαγή.

Ο Green και η Beyonce είχαν ανακοινώσει τα σχέδιά τους για νέα μία γραμμή αθλητικών ρούχων το 2014. Δύο χρόνια αργότερα τα πρώτα κομμάτια ανέβαιναν στα ράφια της αλυσίδας καταστημάτων Topshop που ανήκουν στην Arcadia.

Τον περασμένο μήνα όμως, ο Λόρδος Peter Hain, του κόμματος των Εργατικών, αποκάλυψε πως ο επιχειρηματίας είχε στην κατοχή του μια προσωρινή δικαστική διαταγή σε βάρος της Daily Telegraph, σχετικά με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από πέντε υπαλλήλους του που η εφημερίδα σκόπευε να δημοσιεύσει.

Ο δισεκατομμυριούχος είναι επίσης αντιμέτωπος και με καταγγελίες για ρατσιστική συμπεριφορά τις οποίες αρνείται κατηγορηματικά, όπως και αυτές για σεξουαλική παρενόχληση. Ο ίδιος υποστηρίζει πως τα όποια σχόλια έκανε προς υπαλλήλους του ήταν στο πλαίσιο αστεϊσμού και δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλει. Νυν και πρώην υπάλληλοι της Arcadia Group όμως μιλούν για κλίμα φόβου, εκφοβισμού και παρενόχλησης στην εταιρεία.

Όπως μάλιστα μεταδίδει ο Guardian, αρκετοί υπάλληλοι έλαβαν παχυλές αποζημιώσεις εκατομμυρίων λιρών στο πλαίσιο συμβιβασμών για να αποσύρουν τις καταγγελίες τους. Όχι όμως και η τέως διευθύντρια στα Topshop, Jane Shepherdson που κατηγορεί τον Green για απαράδεχτη συμπεριφορά στον χώρο εργασίας, υποστηρίζοντας πως το bullying εξακολουθεί να υφίσταται στην εταιρεία. Εκπρόσωπος της Arcadia αρνήθηκε να σχολιάσει τις καταγγελίες της Shepherdson.