Τιμητική πλακέτα απένειμε σήμερα, στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, για τη διαχρονική προσφορά του Κοινοβουλίου στη στήριξη των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Παιδιά του Συνδέσμου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κώστα- Πολυχρόνη Τίγκα και τον Γενικό Διευθυντή κ. Γιάννη Πετρόχειλο, ξεναγήθηκαν στο κτίριο του Κοινοβουλίου και είχαν στη συνέχεια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νικόλαο Βούτση, ο οποίος τους μίλησε για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τα σημαντικά ζητήματα που θα συζητηθούν στο Κοινοβούλιο μέσα στο επόμενο διάστημα. Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, η Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Αναστασία Χριστοδουλοπούλου και η βουλευτής, κ. Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.

Υποδεχόμενος τα παιδιά του Συνδέσμου Προστασίας Παιδιών και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε: «Έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα, που είναι και η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το ότι βρίσκεστε εσείς εδώ, μέσα στην καρδιά της Δημοκρατίας, τέτοια μέρα, μετά από τόσα χρόνια». Όπως επεσήμανε ο κ. Βούτσης, «ενόψει της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, τη Συμφωνία των Πρεσπών και ενώ διανύουμε την τέταρτη Κοινοβουλευτική Σύνοδο, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η συγκυρία που ήρθατε εδώ για να μας επισκεφθείτε, να δείτε τους χώρους και να ενημερωθείτε για τις διαδικασίες».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου, κ. Κώστας- Πολυχρόνης Τίγκας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του «για όσα η Βουλή διαχρονικά αποφασίζει, σε συνεργασία με την Πολιτεία, προς όφελος των ατόμων με Ειδικές Ανάγκες».

Στο Σύνδεσμο, στο πλαίσιο του οποίου λειτουργούν το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας και η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, φιλοξενούνται καθημερινά, από το 1923 έως σήμερα, 214 άτομα, από 15 έως 55 ετών.