Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πολλών επισκεπτών πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης Αντανακλάσεις Καταγωγής | Reflections of Origin, την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Το κοινό είχε, και θα έχει μέχρι τον Απρίλιο 2019 που θα διαρκέσει η έκθεση, την ευκαιρία να θαυμάσει έργα ζωγραφικής, γλυπτά και εγκαταστάσεις που εκτείνονται από τον ρεαλισμό και την Conceptual Art μέχρι την απόλυτη αφαίρεση από σημαντικούς καλλιτέχνες (Ad Arma, Sarah Ettlinger, Eef de Graaf, Peter Heij, Γιάννης Κολιός, Ιωάννης & Κοψίνης, Mohammed Quraish, Έλλη Μπαρμπαγιάννη, Νίκος Μπασιάς, Ξενοφών Μπήτσικας, Τίτα Μπονάτσου, Jan Mulder, Gert van Oortmerssen, Κατερίνα Παπαζήση, Ákos Révész, Bert van Santen, Γιώτα Σκαρβέλη,  Annita Smit και Αποστόλης Ζολωτάκης-Curator).

Η έκθεση, που συνδιοργανώθηκε από την Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΕΑΠ, άνοιξε με μουσικό δρώμενο από τους μουσικούς  Σ. Πέττα, Γ. Γεωργιάδη και Ιωά. Αναγνωστόπουλο.


Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, σε μια εγκάρδια ατμόσφαιρα, δόθηκε η ευκαιρία στο κοινό να περιεργαστεί τα έργα και να ανταλλάξει απόψεις, δοκιμάζοντας μπουφέ Ν. Αγγελακόπουλου κι εξαιρετικό κρασί, προσφορά της γνωστής Πατρινής οικογένειας οινοποιών Παρπαρούση.

Των εγκαινίων προηγήθηκε Ημερίδα της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών, η οποία έγινε με αφορμή την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2018-19 και επικεντρώθηκε στην παρουσίαση των μοναδικών στο είδος τους Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών που προσφέρονται από τη Σχολή (Γραφικές Τέχνες-Πολυμέσα, Ακουστικός Σχεδιασμός, Σχεδιασμός Φωτισμού ) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Στην ημερίδα προσκεκλημένοι ήταν Διδάσκοντες της Σχολής, φοιτητές και το ευρύ κοινό. Κατά τις εργασίες της Ημερίδας τιμήθηκε ο Καθηγητής της Σχολής κ. Δημήτριος Ζευγώλης για τη συμβολή του στην ανάπτυξη κι λειτουργία της Σχολής από την δημιουργία της μέχρι σήμερα.

Η Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών ευχαριστεί θερμά όλους όσους στήριξαν την εκδήλωση και συνέβαλαν στην επιτυχία της. Το κοινό, τους φίλους, τους ομιλητές, τους διδάσκοντες, τους φοιτητές, τους καλλιτέχνες, τους χορηγούς, την Επιτροπή Βιβλιοθήκης του ΕΑΠ  καθώς και τα ηλεκτρονικά κι έντυπα μέσα ενημέρωσης. Επίσης, εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κ. Γιαννοπούλου Λιάνα, που είχε την επιμέλεια της συνδιοργάνωσης των εκδηλώσεων και κ. Βονιτσάνο Μάκη για την τεχνική υποστήριξη της ημερίδας και ανανεώνει το ραντεβού της με όλους για την επόμενη φορά.