Τους προπηλακισμούς κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί στο Πολυτεχνείο, καταδικάζει με ανάρτησή του στα Social Media, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος μαζί με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλο Χρηστίδη, βρέθηκαν το πρωί στον χώρο του Πολυτεχνείου και κατέθεσαν στεφάνι προκειμένου να τιμήσουν την 45η επέτειο της εξέγερσης, χαρακτήρισε «απολύτως καταδικαστέες» τις ενέργειες προπηλακισμών. «Προσβάλλουν τη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης, ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκαν οι φοιτητές το '73», αναφέρει ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, σημειώνει ωστόσο ότι, «δυστυχώς όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλλουν "φασιστικές" πρακτικές πριν λίγα χρόνια ήταν από την άλλη μεριά της Πατησίων υπερασπιζόμενοι το "δικαίωμα" τους να απαγορέψουν τη δική μας είσοδο στο χώρο. Τίποτα δεν πρέπει σήμερα να θεωρείται δεδομένο. Ναι, η δημοκρατία είναι θέμα μόνιμου αγώνα».

Ειδικότερα στην ανάρτησή του στο Facebook σχολίασε:

Βρεθήκαμε πριν λίγο στο Πολυτεχνείο με τον Παύλο Χρηστίδη για να τιμήσουμε την 45η επέτειο της εξέγερσης.

Οι αγώνες για τη δημοκρατία δεν πρέπει ποτέ να γίνουν ένα ιστορικό παρελθόν. Τιμάμε το Πολυτεχνείο αναλαμβάνοντας το δικό μας χρέος και τη δική μας ευθύνη σήμερα. Να διασφαλίσουμε την ποιότητα της δημοκρατίας, να θωρακίσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς. Είναι θέμα μόνιμου αγώνα.

Y.Γ. Απολύτως καταδικαστέες οι ενέργειες προπηλακισμών. Προσβάλλουν τη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης, ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκαν οι φοιτητές το '73. Δυστυχώς όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλουν "φασιστικές" πρακτικές πριν λίγα χρόνια ήταν από την άλλη μεριά της Πατησίων υπερασπιζόμενοι το "δικαίωμα" τους να απαγορέψουν τη δική μας είσοδο στο χώρο.

Τίποτα δεν πρέπει σήμερα να θεωρείται δεδομένο. Ναι, η δημοκρατία είναι θέμα μόνιμου αγώνα.


«Το Πολυτεχνείο συμβολίζει τον αγώνα για ελευθερία». Αυτό τονίζει σε σχόλιο του το Ποτάμι για τον προπηλακισμό στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρο το σχόλιο του Γραφείου Τύπου  

«Το Πολυτεχνείο συμβολίζει τον αγώνα για ελευθερία. Όσοι τραμπουκίζουν κι εμποδίζουν εκπροσώπους πολιτικών οργανώσεων να καταθέσουν στεφάνια στο όνομα της υπεράσπισης κάποιων δικών τους ιδεών, αρνούνται το ίδιο το νόημα της εξέγερσης».