O Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας προτρέπει τα μέλη του να επωφεληθούν από την φετινή Μαύρη Παρασκευή, στις 23 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Εμπορικού Συλλόγου η Μαύρη Παρασκευή είναι ένα έθιμο που μπορεί να προέρχεται από την Αμερική, αλλά έχει την δυναμική για να προσφέρει κάτι το διαφορετικό για τα εμπορικά καταστήματα, αλλά και για τους καταναλωτές.

Αυτό φάνηκε τουλάχιστον τα προηγούμενα δύο χρόνια όπου τα καταστήματα της Πάτρας πήραν και αυτά ένα μερίδιο από την... πίτα της Μαύρης Παρασκευής και την μανία που έδειξε το καταναλωτικό κοινό.

Οι μεγάλοι όμως κερδισμένοι της Μαύρης Παρασκευής ήταν και τις δύο χρονιές για ακόμα μία φορά τα πολυεθνικά καταστήματα και οι αλυσίδες των επιχειρήσεων τους που είχαν την δυνατότητα για να προχωρήσουν σε προσφορές που προσελκύει το καταναλωτικό κοινό.

"Η Μαύρη Παρασκευή, κατά την άποψη μας, θα είχε ένα νόημα και θα μπορούσε να προσφέρει θετικά αποτελέσματα στην αγορά της Πάτρας αν πριν από αυτήν δεν υπήρχαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση. Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις κόβουν την δυναμική της Μαύρης Παρασκευής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα μαγαζιά της πόλης" τονίζει πάνω στο θέμα ο υπεύθυνος δημόσιων σχέσεων του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, Μάκης Μακρής.

Στο μεταξύ το τέρμα των ενδιάμεσων εκπτώσεων και των προσφορών δεν απέδωσε πολλά πράγματα για τα μαγαζιά της Πάτρας, σύμφωνα τουλάχιστον με τις εκτιμήσεις του Εμπορικού Συλλόγου.

"Λειτούργησε προς όφελος των μεγάλων καταστημάτων και των πολυεθνικών εταιρειών. Ο κόσμος κατέβηκε στο κέντρο της Πάτρας, όμως ο τζίρος για τα καταστήματα της πόλης ήταν μείον. Το μέτρο των ενδιάμεσων εκπτώσεων δεν έχει αποδώσει, όπως δεν έχει αποδώσει και το άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές.

Εμείς έχουμε ζητήσει ως σύλλογος, μέσω του πανελλήνιου συνδικαλιστικού μας οργάνου, να προχωρήσει η κυβέρνηση σε κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης της Κυριακής και να ανοίγουν τα μαγαζιά τέσσερις με πέντε φορές τον χρόνο, τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και το Πάσχα".