Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών σε ανακοίνωση του αναφέρει:

"Βρισκόμαστε περίπου πέντε εβδομάδες πριν την αναμενόμενη έξαρση της γρίπης. Είναι επιτακτική η ανάγκη αντιγριπικού εμβολιασμού όλων των επαγγελματιών υγείας με στόχο τη δική τους προστασία αλλά κυρίως την έμμεση προστασία των ασθενών τους από τη γρίπη. Βάσει σχετικής επιστολής του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα τελευταία χρόνια σημειώνεται σημαντική αύξηση του πανελλαδικού ποσοστού αντιγριπικού εμβολιασμού επαγγελματιών υγείας (συνημμένο αρχείο).

Με δεδομένο όμως ότι η εμβολιαστική κάλυψη του ιατρικού προσωπικού δεν είναι ακόμη ικανοποιητική, σας κοινοποιούμε την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας με οδηγίες για τον αντιγριπικό εμβολιασμό του πληθυσμού και του υγειονομικού προσωπικού, με την προτροπή για συμμόρφωση με τις αναφερόμενες οδηγίες.

Όσον αφορά το υγειονομικό προσωπικό, επισημαίνεται ότι:

"Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγείας βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο να προσβληθούν από λοιμώξεις κατά την εργασία και να τις μεταδώσουν στους συναδέλφους, τους ασθενείς και τις οικογένειες τους. Η ανοσοποίηση έναντι της γρίπης του προσωπικού των φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας προστατεύει όχι μόνο τους εμβολιασμένους αλλά λειτουργεί και ως φραγμός κατά της μετάδοσης της γρίπης και μάλιστα σε άτομα με αντένδειξη εμβολιασμού (π.χ. βρέφη κάτω των 6 μηνών, αλλεργικά άτομα κ.α.) ή με χαμηλή ανοσολογική απόκριση και συμβάλλει στην απρόσκοπτη διατήρηση της παροχής υγειονομικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της εποχικής γρίπης.

Ιδιαίτερα το προσωπικό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας συμπεριλαμβανομένων και των Μονάδων Νεογνών, των Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας, των Μονάδων Ειδικών Λοιμώξεων, των ειδικών Μονάδων Ανοσοκατεσταλμένων και των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) οφείλει να είναι στο σύνολό του εμβολιασμένο Επιπρόσθετα, με στόχο την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης των επαγγελματιών υγείας, συστήνεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ, υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, Συντονιστική Επιτροπή, η οποία σε συνεργασία με τις Επιτροπές Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, τον Νοσηλευτή Επιτήρησης Λοιμώξεων και τη Διοίκηση των Νοσοκομείων θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διευκολυνθεί και να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα ο εμβολιασμός των εργαζομένων και για τη χρονική περίοδο 2018-2019."