Τις πέντε από τις έξι πρώτες θέσεις, στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών, στον τελικό του Run Greece που έγινε την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα-  στο πλαίσιο του 36ου Μαραθωνίου- κατέλαβαν αθλήτριες και αθλητές απ’ την Δυτική Ελλάδα.

Σήμερα Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας υποδέχθηκε στο γραφείο του, τους αθλητές απ’ την Περιφέρεια που μετείχαν στον τελικό του Run Greece, μαζί με τους προπονητές τους και τον Πρόεδρο της Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ Βορείου Πελοποννήσου Βαγγέλη Τζελάτη.   

«Το γεγονός ότι οι τρεις πρώτοι νικητές στους άνδρες και οι δυο από τις τρεις πρώτες νικήτριες στις γυναίκες προέρχονται από την Δυτική Ελλάδα αποτελεί μια σημαντική επίδοση που δείχνει ότι ο αγώνας Run Greece της Πάτρας δεν διακρίνεται μόνο από την μαζικότητα αλλά και από το υψηλό επίπεδο των αθλητών που συμμετέχουν σ’ αυτόν», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας καλωσορίζοντας τους αθλητές.

Και πρόσθεσε: «Η Δυτική Ελλάδα κατέκτησε φέτος τα πρωτεία στον τελικό της διοργάνωσης. Ανάμεσα στους 140 αθλητές, άνδρες και γυναίκες, από επτά Περιφέρειες της χώρας που πήραν μέρος στον τελικό, πέντε από τους έξι νικητές προήλθαν απ’ την Δυτική Ελλάδα. Μια διάκριση που ασφαλώς μας κάνει περήφανους».

Από την πλευρά του ο κ. Τζελάτης ευχαρίστησε για την πρόσκληση και αναφέρθηκε στη σημασία του Run Greece αλλά και των άλλων διοργανώσεων στίβου που φιλοξενούνται στην Πάτρα και στην Δυτική Ελλάδα.

Στο τελικό του Run Greece στην κατηγορία των ανδρών τερμάτισαν πρώτοι στο Παναθηναϊκό Στάδιο οι αθλητές Αουρέλ Γιούρα, Μεϊντής Δημητράκης και Γκιούρα Ντένις ενώ στην κατηγορία των γυναικών την πρώτη θέση πήρε η Ιζαμπέλα Κοτσαχείλη και την τρίτη θέση η Ελένη Νικολοπούλου, όλοι αθλητές απ’ την Δυτική Ελλάδα.   

Η διάκριση των ανδρών στην ατομική κατάταξη και στο ομαδικό συνοδεύτηκε από έπαθλο 2.500 ευρώ το οποίο θα διατεθεί για την ενίσχυση του Κέντρου «Μέριμνα» στην Πάτρα. Ο κ. Κατσιφάρας συνεχάρη τους αθλητές και τους συνοδούς τους γι’ αυτήν την απόφαση τους η οποία, όπως είπε, δείχνει το αίσθημα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης που διακρίνει την ιδέα του Run Greece και του αθλητισμού γενικότερα.

Στην υποδοχή των αθλητών παρών ήταν και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος ο οποίος, ανέφερε ότι «το Run Greece έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης αθλητικής γιορτής. Και πριν απ’ όλα έχει την χαρά της συμμετοχής αλλά και την χαρά της νίκης όλων των συμμετεχόντων, όπου πλάι στην άμιλλα και στη προσπάθεια συμβαδίζουν ο εθελοντισμός και η κοινωνική προσφορά».

Στην συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Σπύρος Μπούσιας, ο Τεχνικός Σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Δημήτρης Ορφανόπουλος και οι αθλητές Κοτσαχείλη Ιζαμπέλα, Αουρελ Γιούρα, Καρανάσσου Κατερίνα, Κακαβούλας Δημήτρης, Χαραλαμποπούλου Μαίρη, Νικολοπούλου Αριστέα, Παπαλάμπρου Ελένη, Παγουλάτος Χρήστος, Τασσόπουλος Δημήτριος, Νικολακοπούλου Παναγιώτα και Αγγελόπουλος Άργυρης.